URFA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- HEP Eski Genel Başkanı Feridun Yazar'ın kızı, Ötekilerin Gündem'in köşe yazarı Avukat Rahşan Yazar HDP Urfa il binasından yaptığı basın açıklamasında aday adayı olduğunu açıkladı.

Yazar açıklamada şu ifadelerde bulundu; "Öncelikle; rant ve talan siyaseti yüzünden deprem ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailerine başsağlığı diliyorum. Depremin olduğu ilk günden itibaren deprem koordinasyonlarında tüm çabamla yer almaya çalışıyorum. Ve biliyorum ki, çok ama çok zor şeyler yaşanıyor. Bu felaketi yaşayan herkesin dirayeti bol olsun. 


Kısaca kendimi tanıtayım; Ben Rahşan Yazar. 1974 Urfa doğumluyum. 15 yaşında Zeynep Dilan adında bir kızım var. Urfa Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdim. Kısa bir süre dershanecilik yapıp, arkasından bir kaç arkadaşımla yayınevi açarak yayıncılık yaptım.,2003’te Hukuk Fakültesine başladım. 2007’de hukuk diplomamı aldım ve avukatlık mesleğine başladım. Mesleğe devam ederken, çeşitli STK çalışmalarında bulundum. Halen kimi Sivil Toplum Örgütlerinde çalışmalara devam ediyorum.  Ülke zor süreçlerden geçiyor, Urfamız zor süreçlerden geçiyor. Bu şehrin bağrından çıkan bir Urfalı olarak, hemşehrilerimin, dostlarımın ve ailemin de isteğiyle, daha da etkin bir yerden halklarımız için mücadele etmek amacındayım. Babam, Urfa Belediye Eski Başkanı, Halkın Emek Partisi kurucularından ve Genel Başkanlarından Av. Feridun Yazar’ın, son nefesine kadar, bu davadaki herkes gibi büyük bedeller ödeyerek bana bıraktığı bu onurlu mirasa, kendim de gönülden inanarak Halkların Demokratik Partisi değerleriyle, tüm inancım ve gücümle sahip çıktım. Şimdi ise, başka bir yerden, üstüme düşen görevi yerine getirmek istiyorum. Çok kayıp verdik, çok acı yaşadık ve yaşıyoruz. Bir kadın olarak, bir anne olarak yaşanılanların tekrar olmaması için, aynı zamanda bir kadın partisi de olan ve kadın mücadelesinde, göstermelik kontenjanlarla değil, gerçekten adil ve eşit bir şekilde yer alan Halkların Demokratik Partisi içinde daha farklı bir şekilde yer almak istiyorum. Bu amaçla da, bugün ailem ve dostlarımla milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. Ülke ayrışım, kavga, adaletsizlik, ezilmişlik ve yoksulluk yorgunu. Bu yorgunluğun devam etmemesi için bir nebze de olsa faydam olması gurur vericidir. Tüm ülke ve halklarımız için barış, özgürlük, adil ve acıların olmadığı bir gelecek diliyorum. " dedi.

Editör: Haber Merkezi