DENİZLİ - HDP Denizli il eşbaşkanları Şerife Yıldırım ve Vezir Çelik, çoklu krizlerden kurtulmak için halkla birlikte örgütlü mücadeleyi büyüteceklerini kaydederek, 2023 yılını HDP ve halkların yılı yapacaklarını söyledi. 

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Denizli İl Örgütü, 4’üncü Olağan Kongresi’ni 16 Ekim'de gerçekleştirdi. HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın da katıldığı kongrede, il eşbaşkanlığa Şerife Yıldırım ve Vezir Çelik seçildi. Ege'nin tüm kentlerinde olduğu gibi Denizli'de de HDP rüzgarı, kendisini hissettiriyor.  

HDP Denizli il eşbaşkanları Şerife Yıldırım ve Vezir Çelik ile kongrenin sonuçları, kentin sorunları ve buna karşı HDP'nin rolünü konuştuk. 

‘HDP’NİN ETKİLERİ KARŞILIK BULDU’

Yaptıkları kongrenin çok güçlü geçtiğini vurgulayan eşbaşkan Vezir Çelik, HDP’nin gücü, heyecanı ve yarattığı etkilerin Denizli’de de karşılık bulduğunu ve yapacakları çalışmalarla bunu daha da büyüteceklerini söyledi. Çelik, "İlk kez Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan Denizli'ye geldi. Kongreye katılması da hem halkımız hem de partimiz üzerinde büyük bir heyecan yarattı. Bundan sonraki süreçte halkımızla birlikte yürüteceğimiz mücadele ile yaşanan bu heyecanı sandıklara yansıtma iddiasındayız. Bu minvalde çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi. 

SANAYİ KENTİ

Kentin sorularına dikkati çeken Çelik, Denizli'nin büyük bir sanayi kenti ve buna bağlı olarak ciddi hava kirliliği sorunu yaşadığını söyledi. Kentin son yıllarda ekolojik tahribatlarla gündemden düşmediğini altını çizen Çelik, ekolojik tahribatın iktidarın yürütmüş olduğu politikalardan bağımsız olmadığını aktardı. Ranta karşı duracaklarını ifade eden Çelik, “Şu an birçok bölgede mermer ocakları, taş ocakları, kömür ocakları yapılarak, yeşil alanlar yok ediliyor" diye belirtti. 

'HDP UMUTTUR'

HDP'nin gündeminde de ekonomik sorun, ekolojik tahribatın yanı sıra kentin yerelinde yaşanan sorunlar olduğunu dile getiren Çelik, “HDP olarak açıkladığımız Emek ve Özgürlük İttifakı var. Halkın temel ihtiyaçlarını gündemine alan bir ittifak ve bu ittifakın Denizli üzerindeki etkileri elbette olacaktır. HDP halka umut olmaya devam edecek" ifadelerinde bulundu. 

İŞSİZLİK 

Denizli’de de en büyük sorunun ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz olduğunu ifade eden eşbaşkan Şerife Yıldırım da, bundan kaynaklı insanların başta barınma olmak üzere temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığını aktardı. Kentte ekonomik krizle birlikte, işsizlik ve madde bağımlılığının da artığını sözlerine ekleyen Yıldırım, son dönemde özellikle gençlerin ve kadınların işsizlik sorunlarını çokça yaşadığını söyledi. Yıldırım, “İş bulan kadınlar da çoğunlukla mevsimlik işçi ya da tarla, bahçe veya tekstil gibi ağır işlerde sağlıksız koşullarda çalışıyor. Uzun çalışma sürelerine rağmen emeklerinin karşılığını alamıyorlar" diye ifade etti. 

KOMİSYONLAR KURULACAK

HDP’nin Denizli’de dinamik bir tabanı olduğunu kaydeden Yıldırım, “İlk toplantımızda görev dağılımı yapacağız. Önceliği olan sorunların çözümü için komisyonlar kuracağız. Bu komisyonlarla ilçe ve mahallelere ineceğiz. Önceliğimiz mahalle komisyonları ile HDP ve halk arasındaki iletişimi güçlendirmek olacaktır. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yaratmış olduğu enerjiyi Denizli'de de göstereceğiz"  diye konuştu. 

'2023 HDP'NİN YILI OLACAK'

HDP rüzgarının Türkiye'nin dört bir yanında güçlü bir şekilde estiğini ifade eden Yıldırım, “Konjonktürel siyasetin rüzgarı mazlumlardan yana esiyor. 2023 yılı HDP'nin kazanım yılı, halkların yılı olacak. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan'ın katılımıyla, çoğunlukla kadınların oluşturduğu güçlü bir kongre gerçekleştirdik. Çoklu krizlerden kurtulmanın çözümü örgütlü mücadeleyi yaygınlaştırmaktan geçiyor. Bizde halkla birlikte örgütlü mücadeleyi büyüteceğiz" diye konuştu.

MA / Delal Akyüz

Editör: Haber Merkezi