ADANA - Adana’da 11 Aralık’ta yapılacak halk buluşmasına katılım çağrısı yapan Emek ve Özgürlük İttifakı, "Türkiye değişim istiyor" dedi. 

Emek ve Özgürlük İttifakı, 11 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda “Şimdi Emek ve Özgürlük Zamanı" şiarıyla halk buluşması düzenleyecek. Buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP)  Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK Üyesi Yunus Başaran ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem sözcüsü Barış Kayaoğlu da katılım yapacak. Halk buluşmasına dair Adana'daki Emek ve Özgürlük İttifakı üyeleri TİP Adana binasında basın toplantısı düzenledi. Ortak basın metnini ise HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya okudu.

'İTTİFAK HEPİMİZİN ORTAK BİRLİĞİDİR'

"Baskı, sömürü ve savaş ile Türkiye’yi korkutmak isteyenlerden kurtulacağız. 85 milyon insanı özgür ve tok, ülkesi demokratik, emperyalist bağımlılıktan kurtulmuş, korkularından arınmış bir Türkiye kapı eşiğimizde bekliyor. Bu kapıdan Emek ve Özgürlük ittifakı ile geçeceğiz" diyen Kaya,  Emek ve Özgürlük ittifakı, 24 Eylül'de İstanbul'da kuruluşunu ilan ettiğini belirterek, "Hep birlikte ülkemizin bugününde ve yarınında eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış ve demokrasi temelinde bir değişimi yaratacak, siyasal ve toplumsal iradeyi güçlendirecek, kararlı duruşumuzu, mücadelemizi, dayanışmayı ve umudu büyütecek bir yürüyüşe çıktık. Emek Özgürlük ittifakı hakkını arayan, iş, ekmek, barış, demokrasi, özgürlük ve laiklik diyen kendi kaderini eline alıp kendi kendisini yönetmek isteyen Türkiye'dir. Emek Özgürlük ittifakı hepimizin ortak birliğidir" dedi.

'TÜRKİYE DEĞİŞİM İSTİYOR'

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Adana’da ilk defa halkın karşısına çıkacağını aktaran Kaya şöyle devam etti: "Emek Özgürlük ittifakı, Türkiye’yi kucaklıyor. Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Ermenisiyle ülkenin birliğini ve geleceğini temsil ediyor" diyerek Türkiye'nin değişim istediğine işaret etti. 11 Aralık'ta yapılacak olan halk buluşmasına çağrı yapan Kaya, "Adana’da emeğin, özgürlüğün ve barışın seçeneğini büyütmek için ilk adımı atıyoruz! Hep beraber sorumluluk alalım. Toplumu köleleştirmek isteyen, savaşla, zulümle ve açlıkla halkları teslim almaya çalışan, baskı ve sansürle gerçekleri karartmayı amaçlayan iktidarın yangın yerine çevirdiği ülkeyi ortak taleplerimiz ve birlikte mücadelemizle özgür ve demokratik bir şekilde yeniden inşa edelim."

( Kaynak: MA ) 

Editör: Haber Merkezi