SİİRT- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ SÖYLEYİŞ; HDP Siirt İl Eş Başkanı Yusuf Batur Gazeteci Hamza ÖZKAN’nın sorularını yanıtladı.



Yusuf Batur ’i herkes HDP Siirt İl Eş Başkanı olarak tanıyor ama biz, bir de sizden dinlemek istiyoruz. Yusuf Batur kimdir, hayata nasıl bakıyor, kendisini hayatın neresinde görüyor?

1985 Siirt doğumluyum doğma büyüme Siirt'e yaşamaktayım bir kaç iş yerinde uzun bir zamanda  emek mücadelesini verdim.  Partimizin 3. olağan kongresinde halkımızın iradesiyle il eş başkanlığına seçildik.  İlimizde var olan sorunlarını halklarımızla birlikte çözüm için mücadele edeceğiz. Yaşamım boyunca eşit yaşamı hep savundum savunmaya devam ederim.
Parti olarak erken seçim çağrısı yaptınız, neden erken seçim çağrısı, peki seçime her yönden hazır olduğunuza inanıyor musunuz? 

Biz her zaman gerek erken olur, gerekse olağan seçim olur, biz hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Yeni kongreler oldu ve önümüzde 4. Olağan kongremizle birlikte HDP  olarak zaten erken seçime hazır olduğumuzu gösteriyoruz.
Erken seçim bu ülkenin ihtiyacı olduğunu Eş Genel başkanlarımızda dile getirdi. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi işsizlik, ekonomik krizin alıp başını gitmesi olarak değerlendirebiliriz. Halkın artık bir cevabı olduğunu düşündüğümüz için bunun en güzel cevabı demokratik cumhuriyet içinde demokratik hak olarak en iyi cevabı da sandıklarda verileceğini düşündüğümüz için erken seçim diyoruz...

Olası bir erken seçimde tabanlar, HDP-CHP öncülüğünde diğer partilerle birlikte bir koalisyonun ve hükümetin kurulması gerektiğine dair söylemleriyle toplumda umut yaratmak istiyorlar. Sizce bu mümkün mü, partinizin ittifaklara karşı tavrı nedir?

Biz HDP olarak her kim bize demokrasi Adına demokratik cumhuriyet adına bir tuğla bile kıpırdatmış sa bizim için değerlidir
Bizi nasıl tanıyabilirsiniz sorusuna en güzel cevabın halkların demokratik partisi adı buna en güzel cevaptır
Tekçi değil bütün halkları çatısı altında bula bileceği bir siyaset yürütmek için dahada genişleyerek gerek ezilenlerin haksızlığa uğrayanların işçilerin emekçilerin dillerin renklerin hiç bir ayırım yapmaksızın kardeşçe yaşama haykırışlarımızın en güzel cevabı da HDP olarak dile getirdiğimiz demokrasi ittifakını sunuyor biz demokrasiden yana olan her kes ile oturup konuşabiliriz bunun adıda vurgulamadan olmaz DEMOKRASİ İTTİFAKINA davet kaçınılmazdır

23 Şubat’a partinizin genel kongresi var, kongreye ilişkin neler söyleyeceksiniz? Eş Genel Başkanlar için tabandan öneriler alındı mı? HEP ’ten HDP’ye emeği olan tecrübeli siya…

Evet partimizin 4. Büyük olağan kongresi var 23 şubatta Ankara spor salonunda bizim her zaman için çalışmalarımızın devam ettiğini yenilikçi olduğumuzun en güzel cevabı da büyük kongremiz olacaktır Eş Genel Başkanları ve PM seçimlerine gelince dedik ya demokrasi adına demokratik cumhuriyet adına kim bir tuğla bile yerinden oynatmış sa bizim için değerlidir. Yeni süreçte yep yeni bileşenler ile beraber yürüyeceğimiz yine her kesime her dile ayırt etmeksizin bunun en güzel cevabını da 23 şubattaki kongre salonumuzda en güzel şekilde cevap olacağını da hep beraber göreceğiz..

 
Editör: Haber Merkezi