Türkiye Ağrı’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla’ya odaklanmışken diğer Kayıp aileleri de seslerini duyurmaya çalışıyor. Eylül’den 22 Haziran, Sedanur’dan 10 Haziran’dan beri, Yasin’den ise 815 gündür haber yok.

-ANKARA Polatlı’da Eylül Yağlıkara’nın (8) kaybolmasına ilişkin gözaltına alınan bir zanlı tutuklandı. 22 Haziran’dan beri Kayıp Eylül’le ilgili Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Gözyaşları içinde çocuğunun bulunmasını bekleyen anne Şerife Yağlıkara, “Çocuğumu canlı veya cansız bize getirsinler yalvarıyorum” dedi.

5 hala ifade verdi

-AĞRI’nın Bezinpane köyünde Şeker Bayramı’nın ilk günü kaybolan Leyla Aydemir’i (4) arama çalışmaları 12. günü geride bıraktı. Arama çalışmalarına İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timi ve korucular katıldı. Metruk binalar, su kuyuları, dere ve meralar didik didik arandı. Baba Nihat Aydemir, sosyal medyada kızının bulunduğuna dair yalan ve yanlış paylaşımların yapıldığını, bunun da kendilerini zor durumda bıraktığını dile getirdi. Valilik kriz masası tarafından oluşturulan jandarma ve Emniyet’ten deneyimli ekip Leyla’nın kaçırılma ihtimalini titizlikle araştırırken savcılık dün Leyla’nın 5 halasının ifadelerine başvurdu. Leyla’nın 5 halası ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İnsanlık adına...

-ERZURUM’da 10 Haziran’da kursa gitmek için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan Sedanur Çelik’in (17) ailesi, kızlarının hayatından endişe ediyor. Anne Zeynep Çelik, “Ramazan ayıydı. Bizler uyuyorduk. Sedanur kursa gitmek için evden çıkmış. Bir daha kendisinden haber alamadık. Gitmediğim, yardım istemediğim kimse kalmadı, ama kızıma ulaşamadık. Hayatından endişe ediyorum. Kaçtı mı, kaçırıldı mı, onu da bilmiyoruz. Bu acıya yüreğimiz dayanmıyor. Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Kızım Sedanur’un yerini bilen veya onu gören varsa insanlık adına en yakın karakola bildirsin” dedi.

Yasin 814 gündür kayıp

-KONYA’nın Akören ilçesinde, 4 Nisan 2016’da evlerinin önünde oynarken kaybolan Yasin Şahin’den (8) 815 gündür haber alınamadı. Baba Yavuz Şahin, “Ağrı’da kaybolan Leyla’ya ve Ankara’da kaybolan Eylül’e çok üzüldüm. İnşallah en kısa sürede bulunurlar da aileleri bizim gibi acı çekmez. Benim oğlum da 814 gündür Kayıp . Hiçbir haber yok. Elimden geldiğince bir yerlere ulaşmaya çalışıyorum. Ne olur Yasin’imi de unutmasınlar” dedi
Editör: Haber Merkezi