İSTANBUL- DİSK'in, “1976’dan bugüne 1 Mayıs Afişleri Sergisi”nde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Yeni bir toplumsal yaşamı inşa etmek için 1 Mayıs’ta meydanlarda buluşmak üzere” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “1976’dan bugüne 1 Mayıs Afişleri Sergisi”ni Taksim metrosunda gerçekletirdi. Sergide son 46 yılın 1 Mayıs fotoğrafları sergilendi. Sergiye, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘1 MAYIS MÜCADELENİN TARİHİDİR’

Açılış konuşmasını yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu şu ifadeleri kullandı:  “1 Mayıs’ın önemi bu ülkede sınıflar mücadelesinin tarihidir. 1 Mayıs’ın tarihi bu topraklarda eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik mücadelesinin de tarihidir. Bu tarihin simgelerini bütün İstanbul halkıyla, genç kuşaklarımızla buluşturmak bizim açımızdan önemli. 2022 Mayıs’ına çağrı yapmak amacıyla böyle bir etkinliği planladık. İşçi sınıfı emekçiler, insanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları, eşitlik, adalet, özgürlük, kardeşlik, barış ve demokrasi talepleriyle alanlarda olacak.”

Çerkezoğlu, ülkede her şeyin tek bir kişinin ağzından çıktığına ve onun kanun sayıldığına dikkat çekerek, “Muhalefetin, itiraz etmenin ses çıkarmanın baskıyla susturulmaya çalışıldığı bir süreçte 1 Mayıs meydanlarına emek, ekmek talebimiz bir o kadar da özgürlük talebimiz damgasını vuracak” diye belirtti.

1 MAYIS’A ÇAĞRI

Daha sonra söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Türkiye’de 40 yıldır talep ettiğimiz eşitlik, özgürlük, adalet ve barış talebi bugün de geçerli. Bu düzeni hep beraber değiştireceğiz. Yeni bir toplumsal yaşamı inşa etmek için 1 Mayıs’ta meydanlarda buluşmak üzere” diyerek çağrıda bulundu. ( Kaynak:MA)

Editör: Haber Merkezi