Biz Kürtler kendimize ve dünyaya Toplumsal cinsiyet bilincimizle siyasetimizi, sanatımızı, dostluğumuzu, arkadaşlığımızı Aşkımızı, sevgimizi ve yaşamın her alanın da bilinçleniyoruz bilinçlendiriyoruz. Bunun bir örneği maçlardan edilen cinsiyetci küfür vs Amedsporun nasıl kırdığı bir örnektir. 
Halklar arasında yeşeren pozitif dil, 'bay- bayan, bayan erkek vb cinsiyetçi dilin eşit cinsiyet diline dönüşmesiyle Kadın, Erkek LGBTİ+ daha çok vugulamasının ön plana çıktığını görmekteyiz,  HDP, bileşen partiler ve bir çok STK'den eş başkanlık modelin yaşam bulmasu, "karı- koca" yerine eş, karşılklı devam eden evlilikler, yaşamlar ile ayrılan eşler ve sevgiler özgür eş felsefesiyle yoldaşça, arkadaşça, dostça saygı çerçevesinden devam etmeleri. Barış tutkusu, özgürlük sevdası, eşitçe yaşama umudu, en doğal olan karşılıksız fakatsız amasız insanın insana, doğaya ve hayvanlara aşk, sevgi, saygı ve emek akışında yaşatılması. Bu inanç ve bilinçle severek, sevilerek emekle aydınlatmaktayız, aydınlananıyoruz.....


Ne yazık ki günlük yaşamda ile sosyal medyada kendini hala aşamayan ve kendileriyle yüzleşmeyen kişilikler ise kendilerini o kılıftan o kılafa sürekli gereksiz, basit, yalaka konuşma ve paylaşım yapmaktalar. Toplumsal cinsiyet ve emek dışında rebenok, ezik, egoist, bencil, emeksiz, güvensiz, sürekli kendini öven, üstenci, emeksiz, kendilerine ve topluma emek vermeden emeğe konma sinsilikleri gözlerinde yansımaktadırlar.  Kendilerine politikacı, her konuda uzman, yazar, gazeteci, araştırmacı yazar, sanatçı vb etiketlerle, ödülüyüm, ünlüyüm, çok takipçim var, kitabım, sanatım, oyunum gibi emeğe dayalı değil, abartıya dayalı bir yaşam sürmekteler. Ayrıca dedikodu, didişme, kıskançlık, çekemezlik onların yaşamlarında vazgeçilmezdir. "Ben ben ben" egoların ve emeksizliğin dışında ne pratikleri var acaba?

En onurlu ödül emektir, dürüstlüktür birbirilerini çıkarsızca sevmektir. Verilen emeğe saygı duymaktır. Hepimiz birbirmizden bir şeyler öğreniyoruz öğretiyoruz aydınca yapıcı eleştri, özeleştri ve öneri yapmaktayız. 

  

Çok zor değil! kendinizle yüzleşmek her zaman yol yakındır. Emek ve bilinç için, yoksa sizler emeksizce her şey olabilirsiniz ama çevrenizde ve toplumda karşılığınız yüzeysel olur bunu da unutmayın. Umarız sizlerde yarın değil, bugün kendilerinizle yüzleşmeye başlarsınız. Bizde sadece dün yüzleşmedik, her gün yüzleşiyoruz ve yüzleşmeye devam ediyoruz aramızdaki fark bu....