SIKIŞAN DEVLET AKLI
Ülkenin sorunları köklerinin derinliklerinden geliyor. Bunu sadece son yirmi yılda ki AKP iktidarına bağlamak, meseleye tersinden bakmaktır! AKP, tıpkı kendilerinden öncekiler gibi aldığı görevin uygulayıcısıdır. MHP ile yaptığı ortaklık biraz diğerlerine rahmet okuma cinsindendir ve bundan başka şansı da yoktur. Çok iyi biliyorlar ki başka şanslara yönelmeleri dillerine dolaşır. Bu coğrafyanın dili bellidir ve AKP bu dili kullanarak geldi ve hala o dil de ısrarcı olduğu içindir ki bu kadar savrulmaya rağmen hala ayaktadır, hala devlet mekanizmasını çarkın çürük dişlileri ile götürmeyi başarabiliyor!
Hurafe ve inanç ikliminden başka argümanı olmayan sistematik uygulamalarla, tepeden, tırnağa vahim iddialarla zan altında olan, ya da bırakılan isimlerle devleti idare etmenin başka bir örneğini dünyanın hiç bir yerinde göremezsiniz!
Son NATO meselesinde kati tavır koymanın, anlık çark edişini daha önceki benzer durumlarla kıyasladığınızda karşınıza çıkan net resim, devletin bulunduğu konumunu blöf ve şantajlara yatırdığıdır ki uzun vade de bize nasıl bir fatura ile döneceği, şimdi yaşadığımız ekonomik bunalım örneği gibidir!
Mülteciler konusunda da iki de bir “ bak, kapıları açarız ha” diyerek muhataplarından bir şeyler kopardık ama içeriye on milyon insan yığarak, ülkenin demografik yapısı dahil bir çok açmazın yolunu açtık!
Sözde iki cepheli bir siyasi seçenek günü birlik akıl sınırlarımıza boş laflar yığıyor!
İkisi de aynı kumaşın sadece göz boyayan rengidir ve ikisi de bu ülkenin sorunlarını şiddetle çözmekten başka dil bilmiyor!
Şiddetin olduğu yerde demokrasi olmayacağı için, şu an yaşadığımız ekonomik buhranı asla ve katta çözemezsin!
Yüz yıllık Cumhuriyet tarihi hep böyleydi ve hiç bir zaman ders çıkarılmadığı gibi, her gelen bir öncekinden daha iyi olduğunu ispat etmek için sadece şiddet yolunu seçti!
Kendi köylüsünü yerinden etmenin sonuçları şimdi domatesi yirmi liraya, eti iki yüz liraya ve yiyebilirsen baklavayı beş yüz liraya yemektir!
İşte bunun temelinde yatan o şiddet aklıdır!
Hala gürleyerek, eserek, korku iklimi yaratarak insanların kafalarını yorgan altına sokmayı marifet sayıyorlar!
Bir diğer yandan ortaya atılan eskilerin devamı yeni iddialar?
Dünyanın neresinde olursa olsun, bırakın hükümeti devlet giderdi!
Biz de çok şükür giden hiç bir şey yok ve biz ağzımızda kürdanla et yemiş havalarındayız!
Ah bir de nefesimizin kokusunu alabilsek!