DERSİM ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- 80’li yıllarda Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Zankirek Köyü’nden İstanbul’a göç eden Metin ve Sakine Yıldız, uzun yıllar sonra köylerine yerleşerek arıcılık ve tarımla uğraşıyor.

Yıllarca memleket hasreti çektiklerini belirten Metin ve Sakine Yıldız, köyde yaşamın özgür olduğunu savunuyor.

80’li yıllarda göç eden Metin ve Sakine Yıldız, 90’lı yıllarda yaşanan köy boşaltmalarından sonra umutlarının kalmadığını belirtiyorlar.

Ancak 2000’li yılların başında geri dönüşler başladığında umutlarının tekrar yeşerdiğini belirten Metin Yıldız, 2000’den sonra emekli olunca köye tekrar yerleşme kararı aldıklarını ifade etti.

Köye gelişle birlikte arı ve inek aldıklarını belirten Yıldız, “Köyümüz rüyalarımıza dahi giriyordu. Öyle hasretlik çekiyorduk. Geldik şimdi köyümüzde arı ve inek alıp bakıyoruz” dedi.

Köy yaşamının güzelliğine değinen Sakine Yıldız da, “Arılarımız, ineğimiz ve danamız var. Köyde uğraşmak her şeyden daha güzel. Şehirde yaşam zor. Özellikle son süreçte virüs de var. Hastalık burada yok” dedi.

Çocuklarından uzak olmanın verdiği zorluğu da belirten Yıldız, şehirde artık kimsenin rahat yaşayamadığının altını çizdi.

Hüseyin Yaşar SEZGİN/DERSİM

ÖTEKİ TV YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: ►https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Bu yıl 4.yaşına giren Ötekilerin Gündemi, ÖTEKİ TV Youtube kanalında 2 yeni program ile yayında. Güncele Bakış ve Pozitif Dil programları ile ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

#ÖtekiTV

#Haber

#Haberler

#ÖtekiTVizle

#Ötekileringündemi

#gündem

#gündemdenhaberler

#haberler

#güncel

#güncelhaberler

#haber

Editör: Haber Merkezi