AYDIN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-SÖYLEŞİ; KHK’lı Aydın Eğitim Sen Şube başkanı Kadir Özdemir Gazeteci Hamza ÖZKAN’a Türkiye’deki mevcut eğitim sistemine,  sendikal çalışmalarına ve KHK tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi süreci ile başlayan 16 Martta başlayan uzaktan eğitim sürecinde, sürecin müdahili olduk




Özdemir "Pandemi süreci ile başlayan 16 Martta başlayan uzaktan eğitim sürecinde, sürecin müdahili olduk. Eğitim sürecinin nasıl olması gerektiğine dair hükümete sürekli çağrılarda da bulunduk. Eğitimcilerinde içinde bulunduğu bir bilim kurulunun oluşturulmasını ısrarla dile getirdik ama maalesef Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kulaklarını kapamış durumdalar ama zaman içerisinde bizim ne kadar haklı olduğumuzu toplum nezdinde çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Biz yerelden aldığımız verilerin merkezde birleştirilmesiyle ailelere, emekçilere ve topluma ışık tutmaya çalıştık.

Pandemi sürecinin başında Eğitim-Sen’in okulların açılmaması yönünde desteklediği düşüncesi hâkimdi. Biz kesinlikle okulların en kısa sürede açılmasından yanayız. Ancak bunu söylerken,  gerekli sağlıklı ortamının oluşturulması lazım.

Yaptığımız anket ve saha çalışmaları sonucu, gerçekleştirilen uzaktan eğitim modelinin, %94 oranı civarında yetersiz olduğu bize gelen geri dönüşlerle kayıt altına alındı. Dolayısıyla teknik anlamda da bakanlığın bir ilk sürecin başlamasıyla yetersiz olduğu ortaya çıktı.



Yaptığımız anket ve saha çalışmaları sonucu, gerçekleştirilen uzaktan eğitim modelinin, %94 oranı civarında yetersiz

Aileler arası ekonomik kaynaklı büyük bir uçurum oluştu. Bilgisayar ve internet başta olmak üzere gerekli ekipmanlara salip ailelerin yanında bunlara hiç sahip olmayan dezavantajlı aileler var ve bu aileler tümüyle bu sürecin dışına itildi. Muhakkak bu ailelere destek sunulmalı ve bütün yayınlarımızda da dile getirdiğimiz gibi ana dilde eğitim uygulamasıyla eğitimlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Ayrıca elimize gelen bilgi ve belgelerde okulların açılmasına tarih verilmesinden itibaren bazı okullarda halen temizlik malzemesi olmadığını tespit ettik. Bu kabul edilemez bir şey. Bunun için gerekli yerleri bilgilendirdik. Ek bütçe talebi ile bu ihtiyaçların tamamlanması gerekir. Bu iş siyasetin dışında tutulması gerekir. Çünkü eğitim politikaları gerçekten her şeyin üstünde ve herkesin aynı oranda ulaşabileceği bir eğitimden bahsediyoruz.  Bu sorumluluk hükümete düşüyor. Bu konuda bir çabanın olması gerekiyor. Bundan dolayı da tüm eğitim çalışmalarına ve sendikalarına da bir çağrımız olacak. Hem okulların bir an önce sağlıklı bir şekilde açılması yönünde hem de bu süreçte hak kayıplarına uğrayanları mağduriyetinin bir an önce giderilmesi yönünde ortak bir çalışmaya ihtiyaç var" dedi.

Özdemir’in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle;

https://youtu.be/hzBRVOfTSug
Editör: Haber Merkezi