DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- İş insan Metin Aslan, English Adress Diclekent şube eğitim İngilzce öğretmeni ve koordinatörü Hîvda Yazıcı Gazeteci Hamza Özkan'ın sorularını yanıtladılar. 

 İş insan Metin Aslan,'Küresel bir salgın olan pandemi sürecinde, herkesin etkilendiği gibi bizlerde etkilendik. Bu sektürler etkilendiği gibi eğitim sektürü de etkilendi. (DSO) Diyarbakır ticaret odasının 2020 verilerine göre, 229 şirket  resmı kapanışını vermiş, aktif olup filli olarak kapalı olan kurumlar da vardır. Bizim kurumumuzda, Ticaret Sanayi Odasının  üyesi olmasına rağmen kapanmamış ama 3,4 ay fiili olarak 2020 yılında kapalı kalma zorunda kaldık. 2020  Mart ayının  ortasında pandemi süreci baslamasıyla bir cok iş yerinin kapanması ile Ticaret Odasının verilerine göre, 3 bin özel sektür kapanmış ve 30 bin insanda issiz kalmış. Haziran  ayında ise bankaların konut kıredilerinin kısa süreline düşürülmesi ile inşaat ve otomotiv sektüründe bir canlanma oldu, Kısa süreliğine sıcak para piyasaya girdi. 

İngilzce öğretmeni ve koordinatörü Hîvda Yazıcı, 'Dil nasıl öğretilir; tüm öğrenciler eğitime başlandığında dili nasıl öğreneceğiz, nasıl yapacağız, sorularına karşılık, öğrencilerimize dili  sevdirerek, pratik  içinde öğretiyoruz. Genel ve sınava dayalı dil dersi vermekteyiz. Sınıflarımız 5 ve 10 kişilik olarak değişiyor. Dersahanemizde de İngilizce eğitimi verdiğimiz sınıfta, eğitim saatleri içinde  İngilizce dışında başka diller konuşulmuyor.' dedi.

Kameraman ve Editör Arzu KIZILKAYA

Editör: Haber Merkezi