DERSİM ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Dersim'in Mazgirt ilçesinde 4 aydır elektrik verilmeyen üreticiler zor yaklaşık bin 500 hektar araziye mısır, pancar, kavun, karpuz, biber ve domates eken çiftçiler 4 aydan beri elektrik aboneliği yapılmadığı için zor şartlar altında ekinlerini suluyor.

Özel Haber Hüseyin Yaşar SEZGİN
Elektrik sorunları ile birlikte kuraklık nedeniyle de zorluk yaşayan üreticiler, tarlada çalışan işçilerin ücretini ödemekte zorlandıklarını belirtiyor.
Dersim'de üretimin canlanması için bin 500 hektar ekili arazide çalışan kadınlarda,  elektrik sorunu ve kuraklık nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor.
Bütün yasal prosedürleri yerine getirerek ilgili kurumlara elektrik verilmesi için girişimde bulunduklarını ifade eden çiftçiler, buna rağmen yetkililerin sorunlarına çözüm bulmadıklarını söylüyor.
Elektrik olmadığı için traktörlerle su getirip ekinlerini suladıklarını belirten çiftçiler, bu durumun da maliyetleri arttırdığı için mağduriyetlerine neden olduğunu ifade ediyor.
Çiftçiler ve tarlada çalışanlar, elektriksiz ve kuraklık  sorunları karşısında devletin kendilerine destek olmasını bekliyor.
Elazığ'dan Dersim'e tarlada düşük bir ücret karşılığında çalışmak için geldiklerini ifade eden mevsimlik işçiler, çiftçilerin sorununun çözülmemesi durumunda kendilerinin de mağdur olacağını belirtiyor.
Resul Erkas, "Diyarbakır'dan geldim. Burada 1000 dönüm tarla kiralayıp ektik. Mısır ve pancar ektik. Bu sene buralarda kuraklık var. Ne kar yağdı ne yağmur yağdı. Bundan dolayı tarlamızı sulamak için mazot almamız gerekiyor ki barajdan su çekip tarlamızı sulayalım. Bununla birlikte bize elektrik de lazım. Tunceli il Tarım Müdürlüğüne başvurduğumuzda size elektrik veremeyiz diyorlar. Biz devletten destek bekliyoruz. Bize yardımcı olsunlar ki bizde tarlamızı ekip biçelim" diye konuştu.
Azize Çoban ise, "Elazığ'dan Dersime 100 TL için geliyoruz.  Akşamları da eve gidip yemek yapıyoruz. Hava çok sıcak ama mecbur bu işi yapıyoruz. Her zorluğu biz çekiyoruz. Burada elektrik yok su yok, sıcaktır. Kadınlar çalışmaya mecbur. Elektrik ve su istiyoruz "dedi.

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİÖTEKİ TV Youtube kanalında 2 yeni program ile yayında. 
Güncele Bakış ve Pozitif Dil programları ile ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.
ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/
ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:
Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG
Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii
Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/
YouTube►https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw
#ÖtekiTV
#PozitifDilProgramı
#GünceleBakışProgramı
#ÖtekiTVizle
#Ötekileringündemi 
#gündem 
#gündemdenhaberler
 #haberler
 #güncel
 #güncelhaberler
 #haber
#CanlıYayın
Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi