DİYARBAKIR- Diyarbakır Şube Başkanlarının tutuklanmasını ve kurumlarına artan baskıları değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Biz birlikte sesimize ses kattığımızda mutlaka ama mutlaka kazanacağız”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan; “Son arkadaşımız geri dönünceye kadar arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.  Diyarbakır özelinde Yalova ve Balıkesir’de 29 arkadaşımızın gözaltına alınması ve çoğu arkadaşımız çağırılması durumunda ifade vermeye gidecek durumdayken, sabahın erken saatlerinde evlerine hatta okullarına, sınıflarına girilerek gözaltına alındığı bu süreç hukuksuzluğun geldiği noktanın göstergesidir.” Diyerek gündemi, Ötekilerin Gündemi’ne değerlendirdi.


Eğitim-Sen olarak 112 yılı aşkın süredir bu toprakların her yerinde bilim emekçilerinin hakları ve öğrencilerin eğitim hakkı mücadelesini verdilerini belirten Başkan Aytekin Aydoğan, “Emek barış ve demokrasi mücadelesi veriyoruz ve tarihimiz boyunca da her zaman baskılarla, ihraçlarla, sürgünlerle karşı karşıya kaldık. Sadece Eğitim-Sen ve KESK üzerinde değil toplumun tüm kesimlerine baskıların arttığı bir dönemde ancak dayanışma ve mücadele ile çıkabiliriz. İhraçların ilk başladığı günden itibaren; arkadaşlarını yalnız bırakanlar değil, arkadaşlarının yüreğini yüreğinde hissedenlerden olacağız dedik. Ancak arkadaşlarımızın yüzde sekseninden fazlasının dosyası halen görüşülmemiş durumda. Son arkadaşımız geri dönünceye kadar arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” Diyerek kararlılıklarını belirtti.

GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE ARKADAŞLARIMIZ İLE DAYANIŞMAYI ÖRECEĞİZ

Baskılar ve operasyonların artmasından dolayı mücadelelerinde bir değişiklik olmayacağını aksine dayanışmayı büyüteceklerini söyleyen Başkan, “Diyarbakır özelinde Yalova ve Balıkesir’de 29 arkadaşımızın gözaltına alınması ve çoğu arkadaşımız ifadeye çağırılması durumunda ifade vermeye gidecek durumdayken, sabahın erken saatlerinde evlerine hatta okullarına, sınıflarına girilerek gözaltına alındığı bu süreç hukuksuzluğun geldiği noktanın göstergesidir. Geçmişte olduğu gibi bugünde arkadaşlarımız ile dayanışmayı öreceğiz. Hem Eğitim-Sen genel merkezi olarak hem de uluslararası anlamda eğitim enternasyonali ile birlikte dayanışmayı ve mücadeleyi öreceğiz. “ dekten sonra meclisin ihraçlar konusuna yeteri kadar önem veriyor mu sorusuna şu şekilde cevap verdi: Hukuksuzca ihraçların, gözaltıların ve sürgünlerin yaygınlaştırılması da eğitim alanındaki saldırılardan bağımsız değildir. Emekten ve demokrasiden yana mücadele eden tüm vekillere de birlikte mücadele çağrısı yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik. Ancak birlikte mücadeleyi büyütürsek bu karanlık ortadan kalkacak. Biz birlikte sesimize ses kattığımızda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. 

Son olarak pandemi sürecinde eğitimin durumunu değerlendiren Başkan Aytekin Aydoğan ekledi: “Yüz yüze eğitimin önemli olduğunu ancak yüz yüze eğitimin başlaması konusunda mutlaka ama mutlaka bilimsel verilerin esas alındığı, fiziksel hareketliliğin azaltıldığı durumda mümkün olduğunu ve bu önlemlerin alınmadığı durumda. İkinci dalgada görüldüğü gibi vakaların her geçen gün arttığını ifade etmiştik. Şuanda açıklanan rakamlar gerçeği yansıtmasa da bu rakamlar bile bilim insanlarının söylediği gibi yeteri kadar önlemlerin alınmadığını gösteriyor. Normalleşmenin sağlanabilmesi için nüfus hesaplamalarıyla günlük 800 vakanın altına düşmesi gerekiyor ancak biz bunun çok üzerindeyiz. Fiziksel hareketliliğin azaltılması yerine çarklar dönsün diye, sermayenin siyasi iktidarın ihtiyaçlarını esas alan şekilde ısrarla dikkate alınmadı. Şuana kadar bize ulaşan bilgilere göre bini aşkın eğitim kurumlarında tanı konulmuştur.”

Editör: Haber Merkezi