İSTANBUL- HDP Gençlik Meclisi üyesi Gönül Taşkın, kendi tarihinden kopmuş bir gençliğin öncü rolünü taşıyamayacağını belirterek, "Bağımlılığı bitireceğiz" dedi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Eylül 2021’de Diyarbakır’da başlattığı “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım” kampanyası kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Birçok kentte devam eden kampanya kapsamında Gençlik Meclisi üyeleri bağımlı olan gençlere ulaşmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için ev, sokak, mahalle ziyaretler gerçekleştiriyor. Aileler ve gençlerle buluşmayı hedefleyen Gençlik Meclisi üyeleri, bu kapsamda çeşitli eylem ve etkinlikler de düzenliyor. 

GENÇLİK MECLİSİ HER YERDE 

Kampanyayı değerlendiren HDP Gençlik Meclisi üyesi Gönül Taşkın, çalışmaların tam hızla devam ettiğini belirtti. Taşkın, kampanya kapsamında gençlerle futbol turnuvaları, tiyatro gibi etkinliklerde buluştuklarını belirterek, “Gerektiğinde sokak sokak, ev ev bağımlı olan arkadaşlara ulaştık. Afiş çalışmalarımız, broşür çalışmalarımız oldu. Ev ev gezerek aileleri bu konu hakkında bilinçlendirmek gerekiyor. Aileler böyle durumlarla karşılaştıkları zaman ne yapacakların bilmiyor. Aileleri ve gençleri bağımlılık hakkında bilinçlendirmek için evlerde ve sokaklarda geziyoruz, çalışma yapıyoruz” diye belirtti.

'GENÇLER HALKIN ÖNCÜSÜDÜR'

Uyuşturucunun bir özel savaş politikası olduğunu ifade eden Taşkın, gençlerin bağımlı hale getirilerek, bilinçsiz ve iradesiz bırakılmak istendiğine dikkat çekti. Taşkın, “Bağımlılığı bir tek uyuşturucuyla ele alamayız. Bunun bir de fuhuş ayağı var. Gençleri biraz daha yoz yaşama itmek istiyorlar. Gençler bir halkın öncüsüdür. Onları bilinçsiz ve kendi gerçekliğinden koparmak istiyorlar. Bu kirli politikalara karşı, genç arkadaşlarımızda bir bilinç açığa çıkartmak istedik. Birçok arkadaşa ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Çünkü özel savaş politikaları gençler üzerinde ince işleniyor. Hiç tahmin edemeyeceğimiz sonuçlar ortaya çıkarabiliyor” diye aktardı. Toplumun bağımlı olan gençlere karşı “bir kere bulaştıysa artık kurtulamaz” algısıyla yaklaştığına dikkat çeken Taşkın, bunun yanlış bir algı olduğunu, gençlerin bağımlılıktan kurtulma şanslarının olabileceğini söyledi. Taşkın, “Bu durumda kurtulması için moral ve destek vermek gerekiyor. Özel savaş politikalarından bir tek gençler etkilenmiyor. Toplumun birçok kesimi etkileniyor. Özellikle de Kürtler.” 

HEDEFTE KÜRTLER VAR 

Kürt nüfusunun fazla olduğu Kağıthane ve Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde bağımlığın da fazla olduğunu belirten Taşkın, bu ilçelerde uyuşturucunun bilerek yaygınlaştırıldığını ve devletin buna göz yumduğunu kaydetti. Taşkın, kampanya kapsamında yaptıkları çalışmalarda gözlemlerini şöyle paylaştı: “Çalışma yürüttüğümüz yerlerde hem uyuşturucu satıcısı, hem de fuhuş çetelerine sıklıkla rastlıyoruz. Hep bir aradalar. Onlara müdahale edilmediğini de gözlemledik. Ancak biz çalışma yürüttüğümüz zaman birçok engelle karşılaşıyoruz. ‘Gençler bir kampanya başlatmış ve genç arkadaşları bağımlılıktan kurtarmaya çalışıyorlar’ demiyorlar. Polisin bu çetelere müdahale etmemesini sorguladığımızda ise bu politikaların nasıl yayıldığı açığa çıkıyor. Oysa Kürt gencinin bunu bilmesi lazım, bir sorumluluğu var. Kendi gerçekliğinden, tarihinden kopmuş bir gençlik öncü rolünü taşıyamaz.” 

'BAĞIMLILIĞI BİTİRECEĞİZ'

 “Bağımlılığı kıralım yeni yaşamı kuralım” kampanyası kapsamında birçok gence ulaştıklarını belirten Taşkın, bu kampanyayla bir bilincin ortaya çıktığını ve gençlerden de destek aldıkların belirtti. Gençlerin diğer bağımlı kişilere ulaşmak için HDP Gençlik Meclis’i ile birlikte hareket ettiklerini dile getiren Taşkın, “Bize destek verip diğer bağımlı genç arkadaşlara ulaşmak için mücadele ediyorlar. Çalışmalarımızda yer alıyorlar. Çalışmalar yürütülürken mahallelerden de destek aldık. Bu kapsamda polis müdahaleleri de gerçekleşti. Gençlik çalışmalarımız sürekli illegalize ediliyor. Ancak tüm engellemelere rağmen HDP Gençlik Meclisi bağımlılığı bitirecek.” (Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi