ALANYA Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi ve sarı-lacivertliler zirvede büyük bir yara aldı.

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, 43. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından oyun dışında kaldı. Karşılaşma boyunca Harun Tekin 2 kurtarış, Marafona ise 1 kurtarış yaparken, Alanyaspor'un 3 şutu direkten döndü.

Fenerbahçe, Alanyaspor ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının birini kazanabildi (2B 2M). Öte yandan deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (7G 4B), tek sezonda daha uzun bir yenilmezlik serisini en son 1988/89'da yakaladı (13 maç).

Bu sonucun ardından 3 maçlık galibiyet serisine nokta koyan Fenerbahçe, zirvedeki Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düştü. 3 maçtır yenilmeyen Alanyaspor ise 57 puanla 6. sırada yer aldı ve ilk 5 sıra için iddiasını sürdürdü.

Süper Lig'in 39. haftasında Fenerbahçe evinde BB Erzurumspor'u konuk edecekken, Alanyaspor ise Kasımpaşa deplasmanına gidecek.

Karşılaşmadan dakikalar...

86' Salih Uçan ceza sahası yayından şutunu çekti. Harun köşeye giden topu çelmeyi başardı.

74' Efkan ceza sahası dışından çok sert bir vuruş yaptı. Top direkten döndü.

65' Ceza sahasının sağında topla buluşan Juanfran'ın şutunda top direkten döndü.

63' Salih'İn pasıyla savunmanın arkasına sarkan Davidson, topu Harun'un üzerinden aşırtıp yeniden önüne aldı. Vuruşunu yapmak isterken son anda Ozan Tufan araya girdi.

54' Hızlı gelişen Alanyaspor atağında Juanfran'ın sağ kanattan penaltı noktasına doğru kestiği topa Davidson gelişine bir vuruş yaptı. Top yandan dışarıya gitti.

52' Efecan'ın indirdiği topa Mustafa yay içinden gelişine bir vuruş yapmak istedi. Top farklı şekilde yandan dışarıya gitti.

48' Ceza sahasının solunda topla buluşan Davidson'un sıfıra inip ön direğe yaptığı ortada top kaleci Harun'da kaldı.

42' Efecan'ın pasıyla Davidson savunmanın arkasına sarktı. Ceza sahasına girmek üzereyken Gökhan'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem, Gökhan'a direkt kırmızı kart gösterdi. VAR incelemesi sonrasında da karar değişmedi.

34' Berkan ceza sahası dışından sert bir şu çekti. Harun soluna çok iyi uzanıp topu çeldi.

32' Caner'in pasıyla ceza sahası yayı içinde topla buluşan Valencia, Ozan'ı gördü. Ozan Tufan'ın ceza sahası dışından yerden sert vuruşunda top az farkla yandan dışarıya gitti.

26' Mesut'un sağ kanattan kale sahasına çıkarttığı topa Valencia hareketlendi. Topa doğru doğru hamle yaparken yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonrasında ise Valencia'nın ofsayt pozisyonunda olduğu tespit edildi ve penaltı iptal edildi.

22' Salih Uçan ceza sahasının sağ çaprazından aşırtma bir vuruş yaptı. Top üst direkten sekip dışarıya gitti.

21' Caner'in sol çaprazdan sert şutunda Marafona gole izin vermedi.

11' Sol kanattan Salih'in kullandığı köşe vuruşunda Mustafa topu arka direğe aşırttı. Davidson, yakın mesafen kafa vuruşunu yaptı. Top yandan auta gitti.

1' Karşılaşma Yaşar Kemal Uğurlu'nun işareti ile başladı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi