DİYARBAKIR – Amedpor kendi sahasında on binlerce taraftarının desteği ile Bursaspor‘u 2-0 mağlup etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, kendi sahasında ligin 6’ncı haftasında Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Maç öncesi çevre kentlerden de gelen on binlerce Amedspor taraftarı, "Çep rast" diyerek yürüyüş ile Diyarbakır Stadı’na akın etti. Amedspor taraftarları sahaya girdiği andan itibaren takımlarına, “Burası Amed buradan çıkış yok”, “Jin jiyan azadî” tezahüratlarında bulundu. Maç öncesi Amedspor taraftarları dev pankart açarken, maçın başladığı ilk dakikada polisler kuzey doğu kale arkasındaki tribünlerde bulunan bir taraftara saldırdı. Yine stadda Federe Kürdistan bayrağı açan bir gruba, onlarca çevik polis ekibi müdahale etti. Taraftarlar “Direne direne kazanacağız”, “Emniyet dışarı”, “Burası Amed buradan çıkış yok”, "Amed faşizme mezar olacak"  sloganları ile polislere tepki gösterdi.

Stadda tabela 21'inci dakikayı gösterince taraftarlar havai fişek ve meşaleler yakarak takımına tam destek sağladı. On binlerce taraftarın destek ve tezahüratını alan Amedspor, aradığı golü 27’nci dakikada Mehmet Aladdinoğlu’nun kafa vuruşunda buldu. İlk yarı Amedspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan Amedspor 49’uncu dakikada Mansur Çalar’ın attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Maçta başka gol çıkmayınca maç, Amedspor'un 2-0 üstünlüğüyle son buldu. Amedspor taraftarı maç sonrası seslendirdiği “Diren ha Diyarbekîr diren dağların aşkına güven” şarkıları eşliğinde galibiyet coşkusunu yaşadı. 

Maç sonrası Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Diyarbakır Millettvekili Remziye Tosun ve HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy'un da olduğu partililer galibeyet sonrası sahaya inerek futbolcuları tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi