BURSA- Bursaspor’la oynadığı maç için Bursa’ya giden Amedspor futbolcularına yönelik ırkçı saldırı sahada da sürüyor. Futbolculara fiziki saldırı ve ırkçı hakaretlerin yanı sıra beyaz Toroslar ve JİTEM üyelerinin fotoğrafları da açıldı. 

  • MA'nın haberine göreİkinci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma için geldiği Bursa’da dün geceden beri Bursa taraftarları tarafından ırkçı saldırılara uğramaya devam ediyor. Saat 14’te‘de Bursaspor’un Timsah Arena Stadı’nda başlayacak olan karşılama öncesi stada giren taraftarlar, ellerinde on metrelerce uzunluğunda olan Türk bayrağına yazılı, “Göğün direği alınana dek ay yıldız hüküm sürecek” pankartı taşıyarak sık sık ırkçı sloganlar. Pankartı taşıyan onlarca kişinin kamera karşısında yüzlerini kapatması dikkat çekti. 

IRKÇI SLOGANLAR 

Maçın başlamasına dakikalar kalırken Bursaspor futbolcuları, ısınmak için sahaya  “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin yer aldığı bir şarkıyla çıktı. Bursaspor taraftarları, maç öncesi ısınmak için sahaya inen Amedspor’lu futbolculara ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum" ve “İntikam” gibi ırkçı sloganlar atıldı. 

POLİS SALDIRIYA 'SEYİRCİ' KALDI

Irkçı saldırılar fiziki saldırılara da döndü. Saha etrafında yoğun polis bulunmasına rağmen taraftarlar Amedspor oyuncularını hedef aldı. Saldırılara saha içerisinde yer alan kimi Bursaspor ve Amedspor yöneticileri engel olmaya çalışırken, saldırıya polisin müdahale etmediği de görüldü. Saldırı anında tribünlerde bulunan binlerce taraftarın, “Vurun, vurun” dedi.  

AMEDSPORLU ÇOCUĞA İŞKENCE 

Bursaspor taraftarı, Amedspor taraftarı olduğu anlaşılan bir çocuğun eline verdiği Bursaspor atkısını zorla elleriyle kaldırmasını istediği görüntüleri de sanal medya platformlarında dolaştı. Çocuğa işkence uygulandığı görülen görüntülerde çocuğun korktuğu anlaşılırken, “Kimsenin yüzünü göstermeyin” dendiği de kayıtlara girdi. Bursaspor taraftarlarının saldırıları sanal medyada tepki toplamaya devam ediyor. 

JİTEM FOTOĞRAFLARI AÇILDI

Öte yandan saldırgan taraftarlar tribünlerden 1990’lı yıllarda on binlerce Kürt’ün faili meçhullerle kaybettirilmesinde rolü olan ve JİTEM elemanı “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ve yine JİTEM’İN insan kaçırmak için kullandığı “Beyaz Toros” fotoğraflarının yer aldığı posterleri açtı. 

Sanal medya platformlarında ise binlerce saldırgan taraftar, kendi hesaplarından “Beyaz Toros” fotoğrafları da paylaştı.  

Editör: Haber Merkezi