NOTLAR






* Tolga Zengin'in Partizan maçında sakatlanmasının ardından Beşiktaş 'ta UtkuYuvakuran, ilk kez bir lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı..
Partizan ile Sırbistan'da oynanan UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında sakatlanan Tolga Zengin, 2 gün boyunca uygulanan tedaviye cevap vermeyince Antalyaspormaçının kadrodan çıkarıldı. Tolga'nın yokluğunda 20 yaşındaki Utku Yuvakuran, forma giydi.

* Sakatlığı nedeniyle Antalyaspor karşılaşmasının kadrosunda yer almayan Hollandalı yıldız Jeremain Lens, karşılaşma öncesinde yedek kulübesine geldi ve arkadaşlarına başarılar diledi.
Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan BB Erzurumspor mücadelesinin son bölümlerinde yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemeyen ve Partizan ile oynanan UEFA Avrupa Ligi Play-Off mücadelesinde forma giyemeyen Lens, Antalyaspor karşılaşmasının da kadrosuna dahil edilmedi. Sakatlığını atlatamayan yıldız futbolcu, karşılaşma öncesinde sahaya gelerek ısınan takım arkadaşlarına başarılar diledi. Bir süre yedek kulübesinde oturan Hollandalı futbolcu, daha sonra tribüne çıkarak maçı izledi.

* Taraftar Guti ve İlhan Mansız için pankart açtı.

Beşiktaş , Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında sahasında Antalyaspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta saat 21.45'te başlayan karşılaşmada Halis Özkahya düdük çaldı. Özkahya'nın yardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ve Hakan Yemişken üstlendi.

* Sakatlığı sebebiyle Antalyaspor karşılaşmasında takımını yalnız bırakan Tolga Zengin'in yerine ilk 11'de Utku Yuvakuran şans buldu. Genç kaleci Antalyasporkarşılaşmasıyla birlikte ilk kez bir Süper Lig'de maçında boy gösterdi. Utku, geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarında 4 kez forma giymişti.

* Tolga Zengin'in yokluğunda kalede Utku 'ya görev veren Şenol Güneş, savunma dörtlüsünü ise Adriano, Pepe, Vida ve Caner Erkin'den oluşturdu. Medel ve Tolgay'ı orta sahada görevlendiren Şenol Güneş, onların hemen önünde Quaresma, Oğuzhan ve Babel'i oynattı. Şenol Güneş'in forvetteki tercihi ise son haftalarda gösterdiği performansla İspanyol forvet Alvaro Negredo oldu.

12 MAÇTIR KAZANIYOR

Antalyaspor'u konuk eden Beşiktaş, iç saha performansıyla öne çıkıyor. Vodafone Park'ta oynanan son 12 maçını kazanmayı başaran siyah beyazlı ekip, iç sahadaki son puan kaybını geçtiğimiz sezonun 11'inci haftasında Akhisarspor ile oynadığı mücadelede yaşamıştı. Beşiktaş'ın Akhisarspor ile oynadığı mücadele 0-0'lık skorla sona ermişti. Beşiktaş'ın bu alandaki rekoru ise 14 maç. Siyah beyazlılar, farklı dönemlerde üst üste 14 maç kazanma başarısı gösterdi. Son olarak Mircea Lucescu yönetiminde şampiyon olduğu 2002-03'unda 9 maç kazanan Beşiktaş, 2003-04 sezonunda da ilk 5 maçından galibiyetle ayrılmıştı.

45 MAÇTIR MAĞLUP OLMUYOR

* Sahasında oynadığı karşılaşmalarda kolay kolay puan kaybetmeyen Beşiktaş, sahasında 45 maçtır yenilmiyor. Siyah beyazlı ekip, Süper Lig'deki son iç saha mağlubiyetini 2015-16 sezonunun 13'üncü haftasında 3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak yaşamıştı. Beşiktaş, bu mağlubiyetin ardından sahasında çıktığı 45 maçta 38 galibiyet alırken, 7 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

KARIUS TRİBÜNDE

Beşiktaş 'ın Liverpool'dan 2 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı ve dün akşam saatlerinde İstanbul'a getirdiği Loris Karius, Antalyaspor karşılaşmasını tribünden takip etti. Karius kartal hareketi yaparak taraftarlarına selam gönderdi.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Beşiktaş 'ın Antalyaspor'u konuk ettiği karşılaşmada siyah beyazlı taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Beşiktaş taraftarı tribünlerin büyük çoğunluğunu doldururken, az sayıda Antalyaspor taraftarı da kendi takımlarını yalnız bırakmadı.

ANTALYASPOR 3 PUANA HASRET

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon çıktığı 2 maçta da 3 puan elde edemedi. Ligin ilk haftasında Kayserispor'un konuğu olan Akdeniz ekibi sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılırken, 2'nci haftada ise sahasında Atiker Konyaspor ile 3-3 berabere kaldı. Kırmızı beyazlı ekip, Süper Lig'deki son galibiyetini geçtiğimiz sezonun 32'nci haftasında Gençlerbirliği'ni deplasmanda mağlup ederek almıştı.

İSTANBUL'DAKİ SON BEŞİKTAŞ GALİBİYETİ ŞENOL GÜNEŞ İLE GELMİŞTİ

AntalyasporBeşiktaş ile Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 19 karşılaşmadan 16'sını kaybederken, son 28 müsabakada ise sadece bir galibiyet alabildi. Kırmızı beyazlı ekip, Beşiktaş karşısında İstanbul'daki ilk ve tek galibiyetini, şu anda siyah beyazlı takımın başında olan Şenol Güneş yönetiminde 1998'de elde etti. Antalyaspor, o karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

ANTALYASPOR'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Antalyaspor Tekink Direktörü Bülent Korkmaz, geçen hafta oynanan Atkiker Konyaspor maçının 11'inde iki değişikliğe gitti. Tecrübeli antrenör Chico'nun yerine Yekta Kurtuluş'a, Danilo'nun yerine de Harun Alpsoy'a forma şansı verdi.

Maçtan Dakikalar

5. dakikada Tolgay Arslan'ın pasıyla ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup, kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

8. dakikada Oğuzhan Özyakup'un uzun pasında Babel altıpasın sol çaprazında topa gelişine vurdu, kaleci Boffin gole izin vermedi.

10. dakikada ceza sahası sol çaprazında serbest vuruş kullanan Quaresma, topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Boffin meşin yuvarlağın kaleye gitmesine engel oldu.

14. dakikada sağ taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanan Quaresma'nın ceza sahasına gönderdiği top baraja çarparak doğrudan kaleye gitti. Boffin'in son anda müdahalesiyle meşin yuvarlak direkten döndü.

20. dakikada Antalyaspor 1-0 öne geçti. Topla birlikte ceza sahasına yönelen Hakan Özmert'in aşırtarak savunma arkasına göndermeye çalıştığı meşin yuvarlak Beşiktaşsavunmasından sekerek Doukara'nın önüne düştü. Antalyasporlu futbolcu, sol çaprazdan topu ağlara gönderdi: 0-1.

24. dakikada Antalyaspor skoru 2-0 yaptı. Hakan Özmert'in ceza sahası dışından çektiği şutta top Doukara'nın sırtına çarparak yön değiştirdi ve filelerle buluştu: 0-2.

26. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Oğuzhan Özyakup'un savunmanın arkasına attığı uzun topta kaleci Boffin'in yumruklayarak uzaklaştırdığı meşin yuvarlağı Negredo, ceza sahası dışından kafayla kalecinin üstünden aşırtarak kaleye gönderdi: 1-2.

33. dakikada Antalyaspor skoru 3-1'e getirdi. Hakan Özmert'in pasıyla topla buluşan Doukara soldan içeri ortaladı, Yekta Kurtuluş arka direkte topu filelerle buluşturdu: 1-3.

47. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen uzun topta Pepe meşin yuvarlağı Negredo'ya indirdi. İspanyol futbolcunun şutunda Boffin'den dönen topa Gökhan Gönül sağ çaprazdan vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

49. dakikada Quaresma'nın serbest vuruşunda top Boffin'in kontrolünde üstten auta gitti.

 

Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken

BeşiktaşUtku ; Adriano, Pepe, Vida, Caner; Medel, Tolgay (dk. 36 Gökhan Gönül); Quaresma, Oğuzhan, Babel; Negredo

Antalyaspor  Boffin, Nazım, Bahadır, Diego, Celutska, Vainqueur, Yekta, Hakan, Harun, Doğukan, Doukara

Goller: dk. 20, dk. 24 Souleymane Doukara, dk. 32 Yekta Kurtuluş, dk. 26 Alvaro Negredo

Sarı Kartlar: Bahadır, Celutska ( Antalyaspor)

kaynak cumhuriyet

 


Editör: Haber Merkezi