Fenerbahçe yönetimi, karnesi son derece başarısız olan Phillip Cocu konusunda biraz daha bekleme kararı alırken iki aday Ersun Yanal ve Aykut Kocaman için istekler çığ gibi büyüyor. Taraftarlar Yanal’ın ismini zikrediyor. Diğer yanda Ali Koç’un başkan olduktan sonra Kocaman’la bir araya geldiğinde, tecrübeli hocanın sözlerinden etkilendiği ve görevi kendisine verebileceği konuşuluyor. Bir iddia da yine Koç’un derbinin oynandığı gün yakın arkadaşı vasıtasıyla Ersun Yanal’ı İstanbul’a çağırdığı yönünde.. Ersun Yanalistekli ancak Fenerbahçe ’den ayrılış sürecinde yaşadığı etik problem, en büyük handikapı. Aykut Kocaman ise bundan bir ay önce gazeteci bir dostuna “Bu sezon çalışmayacağım” demiş. O gazeteci haberi bir internet sitesiyle paylaşmış. Sitenin editörü Aykut Hoca’nın demecine “Asla” sözcüğünü eklemiş.

‘Asla’ demiş miydi ?

Gerçekten Aykut Kocaman “Asla” demiş miydi? O demecin ardından gazetemiz spor servisi müdürü Arif Kızılyalın, Kocaman’ı aradı. Kızılyalın, “Hocam asla çalışmayacağım dediniz mi?” diye sordu. İşte Aykut Kocaman’ın yanıtı: “Bu sezon çalışmayı gerçekten düşünmüyorum. Ama asla ifadesini kullanmadım. Yeniden teknik direktörlük yapmak için olağanüstü durumların olması şart. Bazı durumlar vardır ki görevden kaçamazsınız, ben çalışmam diyemezsiniz.”
Peki Aykut Kocaman’ı bu olağanüstü duruma hangi şartlar götürür?
İki yanıtı var. Birincisi Ulusal Takım, çünkü Aykut Hoca milli görevden asla kaçmaz. İkincisi ise Fenerbahçe. Kocaman için Fenerbahçe vazgeçilmez bir ailedir. Şimdi Fenerbahçe ’de o olağanüstü şartlar oluştu. Sarı-Lacivertli camia 7 haftada, 4 yenilgi ve 1 beraberliği kaldıracak durumda değil. Üstelik Aykut Hoca şu ana kadar ne yakın çevresine ne Ali Koç’a ne de başkanın ekibine “Çalışırım” ya da “Çalışmam” mesajı vermedi. Herkes çok iyi biliyor ki hocaya “ Fenerbahçe’nin sana ihtiyacı var” dendiğinde Kocaman paraya pulu bakmaksızın görevi kabul edecektir.

Yanal: Kulübümüzün...

Fenerbahçe teknik direktörlüğü için adı geçen Ersun Yanal , “ Comolli ile çalışmam” ya da Sarı-Lacivertliler hakkında “yakın çevresine” yaptığı iddia edilen açıklamaları yalanladı. Fenerbahçe hakkında hiçbir açıklamada bulunmayacağını ifade eden Ersun Yanal, “Kulübümüzün içinde bulunduğu böylesine hassas bir süreçte tarafımdan hiçbir konuda sözlü ya da yazılı beyan ve açıklama olmamıştır, olmayacaktır” dedi. Yanal’ın açıklamasında Fenerbahçe’den söz ederken, “Kulübümüzün” ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

"Volkan yedek beklemez"

Fenerbahçe ’nin eski antrenörlerinden Mario Been , kaptan Volkan Demirel’in yedek bekletilecek bir kaleci olmadığını söyledi. Hollanda basınına konuşan Been, “Volkan sahada takımı bir arada tutuyor. 11 yıldır kulüpte ve yedek bekletilecek bir kaleci değil. Fenerbahçe kadrosunun yeterli olmadığı yorumlarını okuyorum. Feyenoord’u çalıştırırken ben de benzer durumlar yaşamıştım. Ekonomik problemler yüzünden gençlere yönelmiştik ve bu yüzden şampiyonluğu kaçırmayı göze almıştık. Fakat büyük kulüplerde kimse böyle bir şeyi duymaz istemez. Hele İstanbul’da asla” dedi.
Editör: Haber Merkezi