DİYARBAKIR - Amedspor ve Diyarbekirspor, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kendilerinin haberi olmadan stadyumdaki reklam alanlarını, otopark ve loca işlerini kiralamasına tepki gösterdi. 

Amedspor ve Diyarbekirspor, Diyarbakır Stadyumu’nda reklam alanları, loca ve otoparkın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından farklı firmalara kiralamasına tepki gösterdi. Her iki kulüpten de konuya dair açıklama yapıldı. 

‘PEŞKEŞ ÇEKİLDİ’

Amedspor açıklamasında, "Spor Bakanlığı ve kendisine bağlı bulunan Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yıllardır Diyarbakır Stadyumu'nun sezonluk kullanım hakkı için kulübümüzden yüksek ücret alınması başta olmak üzere kulüpler tarafından işletilmesi gereken kantinlerin el altından başka firmalara kiralanması kabul edilemez bir hal almıştır. Ayrıca stadyumdaki reklam alanlarının kullanım hakkı için Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kulüplere haber vermeden kiralamış olmasını kabul etmiyoruz” denildi. 

Açıklamada, stadyumun çim bakım ve personel ücretlerinin de her iki kulüpten alınmasının kulüplere ciddi bir mali yük getirdiğine işaret edildi. Açıklamada, “Organizasyon sahibi olması münasebetiyle kantin ve reklam alanlarının öncelikli olarak işletme hakkı bulunan kulüplerimize yazılı veya başka bir yoldan haber verilmeden tabiri caizse peşkeş çekilerek, kendilerine yakın olan firmalara el altından kiralanması ve kulübümüzün bunu ancak sosyal medya mecralarında öğrenmesi kabul edilemez” tepkisine yer verildi.  

KAMUOYU VE TARAFTARA ÇAĞRI

Açıklamada, kullanım hakkın Amedspor’da olan locaların da ihale edildiği aktarılarak, “Asli görevi ilimizdeki profesyonel ve amatör spor kulüplerine destek olması gereken Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kalacak yeri olmayan Diyarbekirspor'a yer tahsisinde bile bulunmadığı için kulüp başka şehre taşınmak zorunda kalmıştır. Bilinmesini isteriz ki kulüplerimize karşı sergilenen bu haksızlıklara müsaade edilmemesi gerektiğini, gelinen noktada artık tahammülümüzün kalmadığını belirtmek isteriz. Bu sezon yetkililerden stadyumun ilimizdeki profesyonel takımlara ücretsiz faydalandırılmasını beklerken Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün bu tavrına karşılık ilimiz milletvekillerini, STK'leri ve taraftarlarımızı bu konu karşısında durmaya davet ediyoruz" paylaşımında bulundu.  

Diyarbekirspor Basın Sözlüğü ise, iki kulübün bilgisi dışında otopark, reklam ve loca işlerinin ihalesiz bir şekilde verilmesine tepki gösterdi. 

Editör: Haber Merkezi