İSTANBUL- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Kadıköy'de, Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 5-0'lık net bir skorla kazandı.

cumhuriyet.com.tr'in haberine göre; Mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Diego Rossi, 17. dakikada Gustavo Henrique, 45.4. dakikada Miguel Crespo, 70. dakikada Enner Valencia ve 76. dakikada İrfan Can Kahveci attı.

Fenerbahçe ayrıca mücadelede Joao Pedro ile bir penaltıdan yararlanamadı. Brezilyalı futbolcunun 45. dakikadaki atışını, kaleci Runnarsson kurtardı.

Bu sezon Süper Lig'de rakip filelere 19 gol gönderen Fenerbahçe, lig tarihinde ilk altı maçlık süreçler itibarıyla en fazla gol attığı sezona ulaştı.

Süper Lig'in 6. haftasını BAY geçen Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte 6 maç sonunda 13 puana yükseldi. Alanyaspor ise 8 puanda kaldı.

Fenerbahçe, ligin 8. haftasında, milli aradan sonra Beşiktaş deplasmanına konuk olacak. Alanyaspor, sahasında Giresunspor'u konuk edecek.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR | FENERBAHÇE 5-0 ALANYASPOR

89' Alanyaspor'da Erencan, karşı karşıya pozisyonda Altay'ı geçemedi.

87' Arda'nın pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Michy Batshuayi, kaleci Runar Alex Runarsson'u geçemedi.

82' Alanyaspor çıkarken kaptırdığı topta Lincoln araya girdi ve bekletmeden Arao'ya gönderdi ama bir top kaybı da ondan geldi.

76' GOL | Fenerbahçe İrfan Can Kahveci'nin golüyle farkı 5'e çıkardı. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Valencia, sağ çaprazdaki İrfan'ı düşündü. Onun sol ayağıyla yaptığı sert vuruş ağlarla buluştu. Durum 5-0

72' Alanyaspor'da Jure Balkovec itirazları sebebiyle sarı kart gördü.

70' GOL | Fenerbahçe, Enner Valencia'nın golüyle farkı 4'e çıkardı. İrfan'ın pasıyla solda topla buluşan Lincoln, yerden içeriye sert çevirdi. Valencia kale önünde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

55' Fenerbahçe'nin soldan kazandığı köşe vuruşu paslaşarak kullanıldı. Emre'nin ceza sahasına gönderdiği topu savunma karşıladı. Dönen topu Crespo tamamlamak istedi ama top farklı şekilde auta gitti.

45+3' GOL | Fenerbahçe, Miguel Crespo'nun golüyle farkı 3'e çıkardı. Emre'nin pasında Valencia'dan önce savunma araya girdi. Dönen topa gelişine vuran Mıguel Crespo güzel bir golle farkı 3'e çıkardı.

45+2' PENALTI KAÇTI | Fenerbahç'de Pedro'nun kullandığı penaltı atışını kaleci Runar Alex Runarsson kurtardı.

45' PENALTI | Fenerbahçe'de Pedro, ceza sahasına girerken Fatih'in müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe penaltı kazandı.

38' Alanyaspor'un orta alanda kazandığı serbest vuruşu Jure Balkovec ceza sahasına gönderdi. Savunmada Arao topu uzaklaştırdı.

34' Sağdan kazanılan köşe vuruşunu Emre ortaladı. Arka bölgede iyi yükselen Gustavo içeriye indirdi. Arao'nun vuruşu Runar Alex Runarsson'da kaldı.

31' Alanyaspor'da Efkan Bekiroğlu, Fenerbahçe'nin hızlı hücumunda Emre Mor'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

30' Fenerbahçe'nin sağdan kazandığı köşe vuruşunu Valencia bekletmeden içeri gönderdi. O bölgede topu alan Arao dönerek vuruşunu yaptı ama kaleci Runar Alex Runarsson gole izin vermedi.

28' Sağ kanattan Daniel Candeias'ın ortasında Efkan kafayı vurdu. Altay topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

17' GOL | Fenerbahçe Gustavo Henrique'nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Fenerbahçe'nin soldan kullandığı köşe vuruşunda Arao ön direkte topu içeriye ortaladı. O bölgede Gustavo iyi bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

11' Fenerbahçe'de sol kanattan son çizgiye inen Valencia ön direkteki Pedro'ya gönderdi. Onun vuruşu yandan auta gitti.

9' Alanyaspor gole yaklaştı. Sağdan Daniel Candeias'ın ceza sahasına gönderdiği topa Ahmed Hassan Koka dokundu ama top yandan az farkla dışarı gitti.

5' GOL | Fenerbahçe, Rossi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Alanyaspor'da Leroy Fer'in kaptırdığı topta Miguel Crespo araya girdi ve Valencia'ya bıraktı. Savunmanın ayak koyduğu top Rossi'nin önünde kaldı. Onun düzgün vuruşu ağlarla buluştu.

1' Karşılaşma Hüseyin Göçek'in düdüğü ile başladı.

Fenerbahçe, Brezilyalı oyuncuları için Corendon Alanyaspor maçı öncesi özel bir jest hazırladı.

Ülker Stadyumu'nun hoparlörlerinden Brezilya'nın 200. bağımsızlık yıldönümünü kutlamak için Brezilya Ulusal Marşı çalındı.

Aynı zamanda reklam panolarında da Brezilya'nın 200. bağımsızlık yıldönümünü kutlayan mesajlar yer aldı.

Tribünlerin tamamı doldu

Fenerbahçeli taraftarlar, Alanyaspor maçına da yoğun ilgi gösterdi.

Sarı-lacivertlilerin sezon başından beri oynadığı karşılaşmaların tamamında stadı dolduran taraftarlar, Alanyaspor maçında da bunu sürdürdü.

Karşılaşma öncesinde takımlarına yoğun destek veren sarı-lacivertliler, oyuncuları da tek tek çağırarak onlara moral verdi.

Müsabakada Alanyasporlu taraftarlar için ayrılan bölümde ise az sayıda taraftar yer aldı.

Jorge Jesus'a sevgi gösterisi

Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktörleri Jorge Jesus'a sevgi gösterisinde bulundu.

Sarı-lacivertliler, karşılaşma öncesi Portekizli teknik direktörleri için uzun süre tezahürat yaptı.

Editör: Haber Merkezi