ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Yusuf Mert Tunç U21 Ligi’nin gol kralıydı, Allahyar ise Suriye’ye attığı golle İran da futbol tarihine geçmişti.

Cumhuriyet'ten Hilmi Türkay'ın haberine göre; Fenerbahçe, transferin son gününde dört genç oyuncusunu daha başka takımlara gönderdi. Amaç, gittikleri takımlarda hem şans bulmaları hem kendilerini geliştirmeleri. Peki sonra geri dönüşleri oluyor mu? Şöyle oluyor: Geliyorlar, yeniden gidiyorlar... Yusuf Mert Tunç, Boluspor’a kiralandı. Tunç, U21 Ligi’nde çıktığı 27 maçta 22 gole imza atmış hat-trick yaptığı (U21) Rizespor maçını izleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, futbolcuya hayran kalmış ve sonra 5 yıllık profesyonel sözleşme imzalanmıştı. Yusuf Mert, yeni sezonda Boluspor için ter dökecek. Transferin son gününde giden isimlerden biri de Abdülcebrail Akbulut. Fenerbahçe altyapısında yetişen genç futbolcu 2018 yılında profesyonel sözleşme imzaladı. Defans ve sol bek mevkilerinde başarıyla görev yapan Abdülcebrail, 2019 sezonu öncesinde ise teknik direktör Ersun Yanal tarafından Topuk Yaylası’nda gerçekleştirilen kamp programına dahil edildi. Performansıyla dikkatleri üzerine çeken isim kamp sürecinde ilk 11’de başladığı Boluspor karşılaşmasında yaptığı asist ve oynadığı futbolla göz doldurmuştu. Akbulut, 2018-19 sezonunda toplam 26 kez Fenerbahçe U21 formasını giydi. Şimdi BŞB Erzurumspor’da top koşturacak. Fenerbahçe’nin başka takımlara yolladığı üçüncü isim ise Allahyar Sayyadmanesh. İranlı genç futbolcu, The Guardian tarafından hazırlanan “2001 Doğumlu Dünyanın En Yetenekli 60 Futbolcusu” listesinde yer aldı. 1 Temmuz’da F.Bahçe’ye geldi. Kariyeri başarılarla dolu olan ve gelecek vaad eden Allahyar, geleceğe yatırım yapılanlardan futbolculardan birisiydi. Forvet oyuncusu Allahyar, İran’ın Suriye’yi 5-0 yendiği maçta attığı golle ülkesinin futbol tarihine geçmiş, aynı zamanda milli takımda gol atan en genç oyuncu unvanına sahip olmuştu. Allahyar, Sarı-Lacivertlilerde sadece hazırlık maçlarında o da çok kısa sürelerde olmak koşuluyla forma şansı buldu. İranlı’nın yeni adresi İstanbulspor oldu. Son olarak Batuhan Yılmaz ise TFF 3. Lig ekiplerinden Modafenspor’a gitti.

Anlamlı günde maç
Fenerbahçe ile Bursaspor, 8 Eylül Pazar günü dünya çocuklarına farkındalık oluşturmak için Bursa’da hazırlık maçı yapacak. Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Türkiye’deki ve dünyadaki çocuklar için farkındalık oluşturmak adına oynanacak maça Lösev, Türkiye Down Sendromlular Derneği, Otizm Vakfı, ENSEV Fiziksel Engelli Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Bursa Yetimder, Bursa Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği, Bursa Özel Eğitim, Bursa Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Dernekleri’nden özel misafirler konuk edilecek. Söz konusu vakıf ve derneklerden gelen çocuklar iki takımın yedek kulübelerinin arkasında oluşturulacak özel tribünde karşılaşmayı takip edecek. İki takım arasındaki bu özel maç, 8 Eylül Pazar günü saat 20.00’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’nda oynanacak.
Editör: Haber Merkezi