Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Göztepe'yi konuk etti.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe, 2-0'lık skorla kazandı. Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Serdar Aziz ve 83. dakikada penaltıdan Arda Güler attı.

Bu skorla Fenerbahçe'nin ligdeki yenilmezlik serisi de 9 maça çıktı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 8 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

Üst üste 5. maçından da galip ayrılan Fenerbahçe, puanını 62'ye yükseltti. Göztepe 27 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Göztepe, Gaziantep FK deplasmanına gidecek.

Karşılaşmadan dakikalar | Fenerbahçe 2-0 Göztepe

86' Bright Osayi-Samuel'in sağ kanattan içeri çevirdiği topta Arda Güler penaltı noktası üzerinden vurdu. Top az farkla auta çıktı.

83' GOL | Fenerbahçe, Arda Güler'in penaltıdan attığı gol ile farkı 2'ye çıkardı. Arda Güler, sol köşeye yerden vurduğu şut ile penaltıda kaleci Kenan Piric'i mağlup etti.

83' Enner Valencia, penaltıyı atması için topu Arda Güler'e verdi. .

81' PENALTI! Fenerbahçe VAR'ın uyarısıyla Rossi'nin yerde kaldığı pozisyon sonrası penaltı kararı çıktı! Francois Moubandje, kırmızı kart gördü!

78' Fenerbahçe çok etkili geldi! Arda Güler'in kale ağzına çevirdiği topta Diego Rossi müsait durumda topu ağlara yollayamadı.

75' Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel ile hızlı çıktı. İngiliz oyuncunun yarattığı tehlike Göztepe savunması tarafından savuşturuldu.

69' Arda Güler'in sağ çaprazdan kullandığı frikikte Szalai topu indirdi. Savunma araya girdi.

66' Kadıköy'de ortam gerildi. Korneri kullanmak için hareketlenen Berkan Emir, tribünlerden atılan yabancı maddeler sebebiyle korneri kullanamadı.

65' Göztepe sol kanattan geldi. Halil'in ortasında Altay Bayındır ve Franco Di Santo hava topu mücadelesinde Altay yerde kaldı.

59' Göztepe hızlı çıktı. Sol taraftan David Tijanic'in içeri çevirdiği topta Halil Akbunar'ın vuruşu Altay'da kaldı.

55' Fenerbahçe gole yaklaştı! Osayi-Samuel sağ kanattan çok etkili geldi. Çizgiye inmeden Diego Rossi'ye çıkardığı topta son anda araya Murat Paluli girdi.

51' Göztepe etkili geldi! Franco Di Santo'nun sağ ayağıyla ceza sahasına girmeden yaptığı vuruş üstten auta çıktı.

45+1' Fenerbahçe oyununun yönünü sağ kanada çevirmek istedi. Baskı sonrası Altay'ın sol kanada uzun vurduğu top doğrudan dışarı gitti.

40' Göztepe'nin baskısı sürüyor. Sağ kanatta kullanılan korner sonrası Fenerbahçe'nin hızlı çıkmasına izin verilmedi ve yeniden atak başlatıldı.

39' Göztepe Halil Akbunar ile orta sahayı hızlı geçti. Seken topta Altay ile karşı karşıya kalan David Tijanic topu ağlara gönderemedi.

38' Maç tempo kazandı! Halil Akbunar hızlı çıkmak isterken Min-Jae Kim tarafından son anda durduruldu. Dönen topta sol kanatta gelmek isteyen Ferdi Kadıoğlu, Göztepe savunmasını geçemedi.

34' Ferdi Kadıoğlu şık hareketlerle ilerlemek istedi. Genç oyuncunun yerde kalması sonrası hakem faul kararı verdi.

25' Francois Moubandje, Bright Osayi-Samuel'i zorlamaya devam ediyor. Bright Osayi-Samuel'e çarpıp kornere çıkmak üzere olan top son anda taça çıkarıldı.

23' Ferdi'nin pasıyla Zajc savunma arkasına kaçtı. Sloven oyuncunun ortasında Miguel Crespo topa istediği gibi vuramadı.

18' Göztepe etkili geldi! Soner'in ortasında Francois Moubandje, yakın mesafeden sol ayağıyla vurdu. Altay Bayındır gole izin vermedi.

8' Serdar Dursun, sol taraftan çizgiye yakın bir yerden çıkardı. Top Pelkas ile buluşmadan savunma araya girdi.

7' Göztepe çıkmak isterken Miguel Crespo araya girdi. Serdar Dursun ile verkaç yapmak isteyen Crespo, topu istediği gibi kontrol edemedi.

4' GOL | Fenerbahçe Serdar Aziz'in golüyle 1-0 öne geçti. Mert Hakan Yandaş'ın sağ taraftan kullandığı kornere düzgün bir kafa vuruşu yapan Serdar Aziz, takımını 1-0 öne geçirdi.

3' Francois Moubandje ile sol kanatta gelen Göztepe, Bright Osayi-Samuel'in araya girmesiyle korner kazandı.

1' Karşılaşma Yasin Kol'un düdüğü ile başladı.

(Kaynak: Cumhuriyet )

Editör: Haber Merkezi