ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasının açılış maçında Fenerbahçe, Göztepe'yi Soldado ve Moses'ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve sezon başından bu yana ilk kez üst üste 2 galibiyet aldı.

Kadroda tek değişiklik İsmail




Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin 19'uncu haftasında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının kadrosundan farklı olarak sarı kart cezalısı olan Hasan Ali Kaldırım'ın yerine İsmail Köybaşı'na şans verdi. Sarı-Lacivertliler; Volkan, Isla, Neustadter, Sadık, İsmail, Mehmet Ekici, Mehmet Topal, Dirar, Benzia, Ayew ve Soldado ilk 11'i ile sahaya çıkarken, rakip takım Göztepe ise Beto, Gassama, Titi, Reis, Agbenyenu, Alpaslan, Borges, Serdar, Castro, Halil, Jerome ilk 11'i ile karşılaşmaya başladı.

Tolgay ve Serdar'a büyük ilgi
Sarı-Lacivertlilerde teknik direktör Ersun Yanal, yeni transferler Tolgay Arslan ve Serdar Aziz'e de kadroda yer verdi. İki oyuncuya ısınma sırasında taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesi iki oyuncu da tezahüratlar üzerine tribünlere giderek taraftarları selamladı. İki oyuncunun da Fenerbahçe armasını öpmesi dikkat çekti.

Mehmet Topal haftaya yok
Karşılaşmanın 65. dakikasında zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gören Mehmet Topal, ligin 21. haftasında Kayserispor'la deplasmanda oynanacak mücadelede forma giyemeyecek.

Fenerbahçe ilk kez üst üste galip
Sarı-Lacivertliler, geçen hafta alınan 3-2'lik Yeni Malatyaspor galibiyetinin ardından bu hafta da Göztepe'yi mağlup ederek, sezon başından bu yana ilk defa iki hafta üst üste 3 puana ulaşmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Mehmet Topal'ın ara pasıyla sağdan savunma arkasına sarkan Isla, ceza sahası içine yerden ortaladı. Penaltı noktası civarında müsait durumda bulunan Soldado'nun yerden vuruşunda Ayew'in dokunduğu top filelerle buluştu: 1-0.

10. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Mehmet Ekici, uzun pasında topu ceza sahası içi sol çaprazda bulunan İsmail Köybaşı ile buluşturdu. Bu oyuncunun gelişine şutunda meşin yuvarlak altıpas üzerinde Ayew'in önünde düştü. Ayew'in kafa vuruşunda kaleci Beto'nun çıkardığı topun takibini yapan Ayew'in yeniden şutunda bu sefer savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

13. dakikada orta sahada topu kapan Ayew'in savunma arkasına pasına hareketlenen ve kaleciyle karşı karşıya kalan Soldado'nun sert şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.



38. dakikada ceza yayı civarından kazanılan frikikte Serdar Gürler'in direkt kaleye vuruşunda kaleci Volkan Demirel topu son anda kontrol etti.

42. dakikada Serdar Gürler'in hücum yönünün sağından kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasında topa iyi yükselen Titi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

45+1. dakikada Castro'nun yarı sahanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta altıpasın sağında arka direkte iyi yükselen Alpaslan Öztürk'ün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

50. dakikada Göztepe'de Cameron Jerome, Sadık Çiftpınar'a yaptığı sert faul sonrası, hakem Suat Arslanboğa tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

73. dakikada Victor Moses, Jailson ile paslaştı ve tek vuruşla Fenerbahçe forması ile ikinci maçında ilk golünü kaydetti ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

90+2. dakikada Göztepeli Yasin'in ceza sahasında yerde kaldığı pozisyon için Suat Arslanboğa VAR'a gitti. Pozisyonu kontrol eden VAR hakemleri, 'devam' kararı verdi.

STAT: Ülker
HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Sekan Ok, İsmail Şencan
FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustaedter, Sadık (Dk. 70 Jailson), İsmail, M.Topal, Benzia (Dk. 64 Tolgay), M.Ekici, Dirar, Ayew (Dk. 64 Moses), Soldado
GÖZTEPE: Beto, Gassama, Reis, Titi, Agbenyenu, Borges, Alpaslan (Dk. 54 Deniz), Serdar, Castro, Halil (Dk. 46 Yasin), Jerome
GOLLER: Dk. 7 Ayew, dk. 73 Moses
SARI KARTLAR: Ayew, Neustaedter, M.Topal (Fenerbahçe); Halil, Castro (Göztepe)
KIRMIZI KART: Jerome (Göztepe)

(Kaynak Cumhuriyet Gazetesi)





Editör: Haber Merkezi