Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe evinde Evkur Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Maç, Mehmet Ekici (2), Mehmet Topal, Mina ve Donald'ın karşılıklı golleriyle 3-2 sona erdi.

Fenerbahçe uzun bir aradan sonra galip

Fenerbahçe 8 maç aranın ardından taraftarına galibiyet sevinci yaşattı. 11 Kasım 2018'deki Alanyaspor maçının ardından ilk kez kazanan ve 2019'un ilk galibiyetini alan Fenerbahçe, bu galibiyetle küme düşme hattından çıktı. Bu maç, aynı zamanda Ersun Yanal'ın ligdeki ve Kadıköy'deki ilk galibiyeti oldu. Öte yandan Yeni Malatyaspor, 9 maç aranın ardından resmi bir müsabakayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Ekici ve Moses’dan siftah

Fenerbahçeli Mehmet Ekici, 780 gün aradan sonra Süper Lig’de gol bulmayı başardı. Ligde son golünü Trabzonspor formasıyla 9 Aralık 2016’da Adanaspor’a karşı kaydeden 28 yaşındaki oyuncu, böylece Sarı-Lacivertli formayla ligdeki ilk golünün de sevincini yaşadı. Fenerbahçe’nin iki golünü de kaydederek maçta başarılı bir performans sergileyen Ekici, 9 Aralık 2016’daki Adanaspor maçında da iki gol birden bulmuştu. Hat-trick yapma şansını da elinde bulunduran Ekici, 64. dakikadaki penaltıyı gole çeviremedi ve bu şansı kaçırdı. Sarı-Lacivertli ekibin yeni transferi Victor Moses ise, 67. dakikada Yassine Benzia’nın yerine oyuna girerek Fenerbahçe formasını bir resmi maçta ilk kez terletti. Moses, sağ açıkta oynarken, bazı pozisyonlarda Fenerbahçe taraftarını heyecanlandırdığı görüldü.

Tribünlerden tepki

Her müsabaka öncesi taraftarlar tarafından tek tek tribünlere çağrılan Fenerbahçeli futbolcular ligde alınan kötü sonuçlar ve gösterilen olumsuz performanstan dolayı taraftarın tepkisine maruz kaldı. Sarı-lacivertli futbolcular, tribünlerden ‘Lefter’in kemikleri sızlıyor’, ‘Formayı çıkartın’ tezahüratları eşliğinde ısınma çalışmalarına devam etti. Fenerbahçeli taraftarlar bir tek yeni transfer Victor Moses’ı alkışlarken Evkur Yeni Malatyaspor’da kiralık olarak forma giyen futbolcuları Barış Alıcı’yı tribüne davet etti. Maçın 75. dakikasına kadar futbolculara yönelik bir tezahürat yapılmazken, bu dakikadan sonra bazı taraftarlar 'En büyük taraftar, futbolcular sahtekar' tezahüratı hafif de olsa yapıldı. Buna karşılık stadyumun büyük çoğunluğu, 'Bizim için saldır Kanarya' diye bağırdı. Mehmet Topal'ın skoru 3-2'ye getiren golünün ardından ise taraftar bir ağızdan 'Sevdamıza kimse engel olamaz' bestesini söyledi.

Maç başladıktan sonra Yeni Malatyasporlu bazı futbolcular da tepkilerden nasibini aldı. 20. dakikada Ceza alanı içinde Adem Büyük'ün yerde kalması sonrası Guilherme 'Bekleyin' deyip topu dışarı atacağını söyledi. Tüm Fenerbahçeliler durunca ara pası atıp arkadaşını kaçırdı. Bunun üzerine tüm Fenerbahçeliler, Brezilyalı oyuncunun üzerine yürüdü. Adem Büyük ise, ilk yarının sonuna doğru Fenerbahçe tribünlerinin tepkilerine maruz kaldı.

Hakem Ali Palabıyık da tartışmalı yönetimi sebebiyle taraftarların hedef tahtasındaydı. Özellikle VAR’a giden penaltı pozisyonu ve ardından Sadık’a çıkan sarı kart taraftarlarca eleştirildi.

Büyük maçların adamı Donald

Yeni Malatyaspor’un orta saha oyuncusu Mitchell Donald, Sarı-Kırmızılı ekip adına 45+3. dakikada 2-2’yi buldu. Süper Lig’de 4 gole ulaşan Donald, sezonun 10. haftasında 2-0 Malatyaspor lehine biten Galatasaray maçında da skor bulmuştu. 30 yaşındaki oyuncu Süper Lig’de bugüne dek 14 maçta forma giydi.

Sadık eski takımına karşı

Fenerbahçe’nin yeni transferi stoper Sadık Çiftpınar, eski takımı Yeni Malatyaspor’a karşı forma giydi. 90 dakika sahada kalan Sadık’ın eski takım arkadaşlarıyla yeni takım arkadaşları arasında çıkan tartışmalarda köprü olmaya çalıştığı görüldü. Sadık, 59. dakikada sarı kart gördü. Fenerbahçe tribünleri maçtan sonra 26 yaşındaki oyuncuya destek verdi.

STAT: Ülker
HAKEMLER: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan
FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Sadık, Neustadter, Isla, Mehmet Topal, Benzia (Dk.66 Moses), Dirar, Mehmet Ekici (Dk.84 Valbuena), Ayew (Dk.80 Ayew), Soldado
E.Y. MALATYA: Farnolle, Erkan Kaş, Robin Yalçın, Mina, Chebake, Donald, Murat Yıldırım, Aleksic (Dk.67 Ahmed Ildiz), Guilherme, Ömer Şişmanoğlu (Dk.78 Pereira), Adem Büyük (Dk.46 Bifouma)
SARI KARTLAR: Soldado, Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Hasan Ali, Sadık (Fenerbahçe); Adem, Guilherme, Erkan Kaş (E.Y. Malatyaspor)
GOLLER: Dk. 2, 31 Mehmet Ekici, Dk.86 Mehmet Topal (Fenerbahçe); Dk. 28 Mina, Dk. 45+3 Donald
















Editör: Haber Merkezi