İSTANBUL - Diyarbakır Newrozu’nda polisçe katledilen Kemal Kurkut anısına düzenlenen futbol turnuvasına katılan kadın basın emekçileri, sahaya tutuklu 16 gazetecinin fotoğraflarının bulunduğu pankartla açtı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi ile Genç Kadın Koordinasyonu’nun, 2017’deki Diyarbakır Newrozu’nda polis tarafından katledilen Kemal Kurkut anısına “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası devam ediyor. 12’si kadın toplamda 152 takımın mücadele ettiği turnuvanın İstanbul ayağında, dün akşamda ilk tur maçları oynandı.

PANKARTLA SAHAYA ÇIKTILAR

Eyüpsultan’da bulunan bir halı sahada yapılan maçta, kadın basın emekçilerinin takımı Çapemeniya Jinên Azad ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri karşı karşıya geldi. Basın emekçileri sahaya Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazetecinin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde “Özgür basın susturulamaz” yazılı pankart ile çıktı. Sahaya çıkan gazeteciler, “Özgür basın susturulamaz” sloganları ile tutuklanan arkadaşlarının durumuna dikkat çekti. Bu sırada maçı izlemeye gelen kitle de sloganlara eşlik ederek desteklerini sundu. 

Maçta Çapemeniya Jinên Azad takımı, üstünlük sağlayarak bir üst tura çıktı.  ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi