HABER MERKEZİ- Halk Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü, Amedspor’un Bursa’da uğradığı saldırılara ilişkin il binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamada Amedspor'un yanında olduğunu, Sağduyulu kamuoyuna açık çağrımızdır: Pervasızca yerleştirilmek istenen bu organize ırkçı ve kıyıcı ortamın normalleştirilmesine izin vermeyelim. Her türlü faşizan siyasete ve uygulamaya hep birlikte karşı çıkalım.'dedi.

Açıklamayı Halk Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Eş Başkanı Ceylan Erol Erdoğan yaptı. Erdoğan; '5 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor’un Bursa’da organize linç edilme görüntüleriyle karşı karşı karşıya kaldık. Öncelikle bu kabul edilemez örgütlü linç ve faşizme maruz kalan herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Gece otel önünde kolluk güçlerinin gözü önünde ırkçı tezahüratlarla başlayan ve otele havai fişeklerle devam eden saldırılar, gündüz de durmamış, sahaya tüm yönleri ile yansımıştır. Irkçı slogan ve sözler yetmemiş olacak ki örneğine az rastlanır bir rezillik olarak tribünlerde Kürt sivillerin kaçırılıp katledilmesiyle bilinen Beyaz Toros aracı ile yine JİTEM tetikçilerinden “Yeşil” kod Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafları açılmıştır.

Bu ırkçı, kesif faşizm ve nefret iklimi öyle sıradan bir avuç taraftarın planı değildir. Buna yol veren başta Valilik ve Emniyet olmak üzere, maçın oynanmasına izin veren TFF, o suç unsurlarının sahaya taşınmasına izin veren ve sahada dahi önlem almayan tüm görevliler açık şekilde suçludur, suça bulaşmıştır. Derhal istifa etmelidirler. Hükümet istifa seslerine bir kaşık suda fırtına koparanlar, açık ırkçılık karşısında sus pus olmuşlardır. Dün ‘Çocuklar Ölmesin, Maça da gelebilsinler’ dedikleri için bir takıma ceza yağdıranlar; bugün adeta sınıflandıran, insandışılaştırılan bir tedhiş pratiğinin sergilenmesine tek bir şey diyememektedirler.

Bu nefret iklimi ve hamasî milliyetçi şovenizm mevcut iktidarın ve rejimin can suyudur. Arzuladıkları yegâne ortam budur. Tüm toplumu paramiliterleştirme girişimine asla müsaade etmeyeceğiz. Herkes iyi bilmelidir ki 90’ların JİTEM artıklarına da onların ağa babalarına da boyun eğen bir gelenek olmadık. Bugün kontra yapılara ve Beyaz Toroslara sığınan acziyete karşı da dimdik ayaktayız, mücadeledeyiz, buradayız.

Sağduyulu kamuoyuna açık çağrımızdır: Pervasızca yerleştirilmek istenen bu organize ırkçı ve kıyıcı ortamın normalleştirilmesine izin vermeyelim. Her türlü faşizan siyasete ve uygulamaya hep birlikte karşı çıkalım.'dedi.

Editör: Haber Merkezi