İZMİR- Fenerbahçe-Konyaspor futbol maçında "Hükümet istifa" sloganlarının atılması sonrasında Devlet Bahçeli'nin tehditleriyle başlayan süreçte, Fenerbahçeli taraftarlara ömür boyu seyirden men cezaları verilmeye başlandı.

Mereş merkezli meydana gelen depremlerin ardından oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atan Fenerbahçe taraftarlarına seyirden men cezası verilmeye başlandı. Futbol maçı sırasında slogan attığı belirlenen binlerce taraftara tebligatlar gönderiliyor.  6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğinin Önlenmesine Dair Kanun'un 14'üncü maddesinin 1'inci fıkrasına göre haklarında işlem yapılan taraftarlar ömür boyu hiçbir spor müsabakasına giremeyecek.

"Spor alanlarında taraftarların grup halinde veya münferiden belirli bir kişiyi hedef veya muhatap alıp almadığına bakılmaksızın duyan veya gören kişiler tarafından tehdit veya hakaret olarak algılanacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunmaları halinde, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, şikayet şartı aranmaksızın, failler hakkında elli günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunur" hükmünü içeren maddeye göre, işlem yapılan taraftarlar hiçbir tehdit ya da hakaret içeren söylemde bulunmazken en ağır cezayı aldı.

İLK TEHDİT BAHÇELİ'DEN

Oynanan maç sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin protestoları "Sorumsuzluk ve şuursuzluk" olarak niteleyip isim vererek kulüp yönetimlerine 'önlem almaya' çağırması ile başlayan süreçte önce yönetiminde AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu kulüpler taraftarları hedef alan açıklamalar yayınladı. Ardından ise 4 Mart günü oynanacak olan Kayserispor-Fenerbahçe müsabakasına Kayserispor yönetiminin talebi üzerine Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Son olarak ise slogan attığı belirlenen taraftarlara ağır para ve seyirden men cezaları veriliyor. ( MA )

Editör: Haber Merkezi