HABER MERKEZİ - IHF’ye yazılan mektupta  kadın hentbol oyuncularının üniformalarıyla ilgili kuralları gözden geçirmesi istendi. Mektupta ayrıca, IHF yönetmeliğinin “cinsiyet eşitliği” kapsamında yeniden ele alınması  talep edildi. 

Beş Avrupa ülkesi, Uluslararası Hentbol Federasyonu'na (IHF) bir mektup yazarak, kadın hentbol oyuncularının üniformalarıyla ilgili kuralların gözden geçirilmesini istedi. Beş ülkenin spor bakanları tarafından imzalanan mektupta, IHF yönetmeliğinin “cinsiyet eşitliği” kapsamında yeniden ele alınması talep edildi.

Mektupta, “Uluslararası Hentbol Federasyonu ve diğer uluslararası spor kuruluşlarına, performans ve konfor unsuru da gözetilerek atletlere daha uygun giyinmelerine izin verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi. 30 Eylül perşembe günü Danimarka Spor Bakanı Ane Halsboe-Joergensen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada kıyafet yönetmeliğinin vadesinin dolduğunu ve ülkesine yakışmadığını kaydederek, "Kadın atletlerin hangi sportif gerekçelerle bikini giymeye zorlandığını anlamakta güçlük çekiyorum" diye belirtti. 

Cezaya ‘uygunsuz kıyafet’ gerekçesi 

Temmuz ayında Bulgaristan'da düzenlenen bir müsabakada bikini yerine şort giyen Norveç kadın hentbol takımı oyuncuları, IHF tarafından para cezasına çarptırılmıştı. Norveçli kadın oyunculara verilen para cezasının gerekçesi ise “uygunsuz kıyafet” olarak gösterilmişti. Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun ceza kararı Avrupa'da birçok ülkenin tepkisine neden olmuştu.

( JINNEWS)

Editör: Haber Merkezi