İZMİR - Göztepe ve Altay arasında oynanan futbol müsabakası sırasında taraftarlar arasında başlayan arbede, saha dışına yansıdı. Olaylarda 2’si çocuk 4 kişi yaralanırken, 21 kişi gözaltına alındı.  

İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda Göztepe ile Altay arasında oynanan futbol müsabakası sırasında tribündeki taraftarlar arasında çıkan arbede önce sahaya daha sonra saha dışına taştı. Müsabaka sırasında Altay taraftarlarının, Göztepe tribinüne işaret fişeği atması sonucu bir taraftar ağzından vuruldu. Çenesi ve dişlerinden ağır yaralanan taraftarın ambulansa bindirilmesi sırasında sahaya giren bir Göztepe taraftarı bayrak direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’i yaraladı. Bunun üzerine hakemler maçı yarıda kesti.  

2’Sİ ÇOCUK 4 YARALI 

Stadta, 2'si çocuk 3 taraftarın yaralanmasının yanı sıra bu kez Üçkuyular Meydanı'nda karşı karşıya gelen taraftarlar arasında arbede yaşandı. Olay esnasında bir kişinin zabıta aracına sığındığı ve burada bıçaklandığı görüldü. 

GÖZALTINA ALINDILAR 

İzmir Valiliği’nin olaya dair yazılı açıklamasında “Bahse konu maçın 19’uncu dakikasında misafir tribününün bulunduğu kısımdan, işaret fişeği diye tabir edilen yanıcı madde Göztepe taraftarlarına fırlatılmıştır. Fişek Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a isabet etmiş ve yaralanmasına neden olmuş, Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır. Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır” denildi. 

FİŞEKLERİ, AMBULANS ŞOFÖRLERİNİN BIRAKTIĞI İDDİASI 

Sis ve işaret fişeğinin statta görevli özel ambulans şirketi şoförleri tarafından, stat tuvaletine bırakıldığının belirtildiği açıklamada, “Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D., E.Y ve K.E.'nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adlî işlemler başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı. 

TFF SORUŞTURMA BAŞLATTI 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise, “İzmir'in rekabet içindeki iki güzide kulübünün futbol sahasındaki mücadelesinin bir şölene dönüşmesi beklenirken; Fair Play ruhundan ve sporun birleştirici kültüründen nasibini almamış saldırganların, insan hayatını tehlikeye atan bu tip davranışları kesinlikle kabul edilemez. Göztepe - Altay karşılaşmasıyla ilgili gerekli işlemler ve soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın adli sürecinin de takipçisi olacağız. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" diye belirtildi.  

SOYER’DEN AÇIKLAMA 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sanal medya hesabından “Göztepe - Altay maçında çıkan olaylar son derece üzücü. Yaralananlara acil şifa diliyorum. Her iki camianın yönetici ve taraftarlarının sağduyusu, sporun centilmenlik ve kardeşlik olduğunun hatırlanmasını sağlayacaktır” paylaşımında bulundu. 

( MA )

Editör: Haber Merkezi