İSTANBUL –Kemal Kurut Turnuvası’nda sahaya çıkan bir takımın Roboski ve Zaxo katliamına dair pankart açması üzerine polis maça müdahale ederek, 11 kişiyi gözaltına aldı.

MA'nın haberin göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın İstanbul’da devam eden maçına polis müdahale etti.

Maçların devam ettiği Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Küçükköy Spor Kulubü’ne ait sahada, takımlardan biri 34 yurttaşın katledildiği Roboski ve 9 kişinin katledildiği Zaxo katliamına dair açtıkları pankartı gerekçe gösteren polis, 11 kişi darp edilerek gözaltına aldı.

Gençler gözaltına alındıkları sırada, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana cîwana”, “Bijî berxwedana zindana” sloganlarını attı.

ENCU’DEN POLİSE: SUÇ İŞLİYORSUNUZ

Turnuvayı izlemeye gelenler ise gençlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bunun üzerine polis, aralarında HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu ve HDP yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişinin etrafı, yüzlerce polis tarafından sarıldı. Encu, polise “Suç işliyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi