TAVUK HIRSIZINA KARŞI ÇIKABİLSEYDİK, BUGÜN VANSPOR ÇALINMAZDI

Bizim köylü bir amcanın tavuğunu çalmışlar. Amca oğlunu çağırmış. “Oğlum ne yap et, tavuğu çalanı bul. Yoksa başımıza çok büyük felaketler gelir” demiş.

Oğlu bu durumu pek umursamamış. Ama birkaç gün sonra koşarak babasının yanına gelmiş. “Baba bizim koyunlardan ikisini çalmışlar.” Amca: “Oğlum, ben sana tavuğu çalanı bul demiştim ama sen bulmadın”


Oğul, “Baba sen hala tavuk derdindesin” demiş ve oradan uzaklaşmış. Bundan sonra sırasıyla inek, at ve deve çalınmış. Ev soyulmuş. Aradan biraz zaman geçtikten sonra oğul ağlayarak babasının yanına gelmiş.

“Baba kız kardeşimi kaçırmışlar” demiş. Baba öfkeyle cevap vermiş: “Sana demiştim ‘tavuğu çalanı bul’ diye. O gün onu bulsaydın bugün başımıza bu belaların hiçbiri gelmeyecekti. Tavuğumuzu çalabileceklerini anladıktan sonra onlara daha fazla cesaret geldi.”

Hayatta bazen basit görünen bir sorunu çözemediğiniz de başınıza daha büyük sıkıntılar gelebilir. 'Şeytan ayrıntıda gizlidir' ve siz basit bir şeye dahi ses çıkarmazsanız gün gelir her şeyinizi kaybetmeye başlarsınız.

Bizim Vanspor'un başına gelenlerde bana amcanın tavuğunu hatırlattı.

Büyükşehir Belediye Vanspor'a sahip çıkalım çıkmasına da; sen daha ilk gün irade gasbına karşı çıkmazda karşısında sus-pus olursan günü gelir Vanspor'u da alırlar, hatta dükkanına bile el koyarlar, yazacağın habere, yazacağın yazıya bile onlar karar verirler.

Değerlendirme yaparken hep, sonuca bakıyoruz ama bu noktaya nasıl geldiğimizi kimse sorgulamıyor. Vanspor'un şimdi içinde bulunduğu duruma ilişkin şu saate ne desek boş!...Çünkü kayyım atandığı gün Vanspor bir takım sermaye gruplarına peşkeş çekilmişti. İşte o gün tribüne maça gitmeyip tepkimizi koyabilseydik eğer sonuç farklı olurdu. Ama bunu yapmayınca Abdullah Çalım, Servet Yenitürk falan derken bu noktaya kadar gelindi.

Büyükşehir Belediye Vanspor için sonun başlangıcı Ocak 2017'dir. Bugüne takılıp kalmayalım, hep aktüel düşünüyoruz ama olaylara arkaik bakan yok.

Ne zaman ki günü birlik değil, uzun vadeli düşünürsek o zaman işte bu sorunlarla karşı karşıya kalmayız.

Şimdi Vanspor elden gitti diye ah-vah ediyorsunuz ama siz daha ilk gün tavuğa sahip çıksaydınız bugün Vanspor elden gitmezdi.

Editör: Haber Merkezi