VAN- HDP Gençlik Meclisi üyesi Ozan Yıldız anısına düzenlenen futbol turnuvasının final maçını Van Gölü Sportif takımı kazandı. Turnuva çekilen halaylarla sona erdi.

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi'nin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Ozan Yıldız anısına düzenlediği futbol turnuvasının bugün final maçı yapıldı. Gençler üzerindeki özel savaş politikalarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen turnuvanın final maçının yapıldığı futbol sahasına “Jinên Ciwan di rêya Denîz, Ozan û Firat de dimeşin”, “Çi dibe bila bibe dê dawî bêhempa be”, “Me bi Ciwanî Dest pêkir, emê bi Ciwanî Serbikevin!”, “Örgütlü gençlik ile Özgür Geleceğe” pankartları ile Ozan Yıldız ile İzmir’de katledilen parti çalışanı Deniz Poyraz’ın fotoğraflarının olduğu pankartlar asıldı.

Final maçına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü, HDP Van İl Örgütü, Barış Anneleri, TJA Aktivistleri, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ile çok sayıda partili ve kişi katıldı.

34 TAKIM YARIŞTI

Turnuva boyunca 4’ü kadın, 30’u erkek takımdan oluşan 34 takım karşı karşıya geldi. Final maçında ise Van Gölü Sportif ve Xaçort United takımları karşı karşıya geldi. Van Gölü Sportif takımı oyuncuları final maçına çocuk istismarına dikkat çekmek adına “Çocuk susar sen susma” yazılı pankart ile katılırken, Xaçort United takımı ise doğa talanına dikkat çekmek için “Doğayla savaş halindeyiz kazanırsak kaybedeceğiz” yazılı pankart ile maçın yapılacağı sahaya giriş yaptı.

Yıldız'ın anısına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan maç 90 dakika süren mücadele sonrası Van Gölü Sportif takımı turnuvanın finalist takımı olarak maçı kazandı.

‘FAŞİZME KARŞI MÜCADELEMİZ YÜKSELECEK’

Maç sonrası kısa bir konuşma yapan HDP’li Dersim Dağ, HDP Gençlik Meclisi üyeleri Ferhat Azan, Çetin Temel ve Rojin Varhan’ın düzenlenen Futbol Turnuvası gerekçesiyle 16 Ağustos’ta tutuklanmasına tepki göstererek her ne olursa olsun gençlik çalışmalarının illegalize edilemeyeceğini belirtti. HDP Gençlik meclisinin hukuksuzluğa karşı verdiği mücadeleden hiçbir saldırının alıkoyamayacağını da vurgulayan Dağ, faşizme ve diktatörlüğe karşı mücadelelerini yükselteceklerini belirtti. Dağ, “Düzenlediğimiz futbol turnuvasına katılan her bir takıma ve her arkadaşa ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki her kesimin spor yapacağı cinsiyetçilikten uzak toplumsal bir spor anlayışını hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşma ardından turnuvaya katılan tüm takımlara plaket ve madalya verildi. Ozan Yıldız Futbol Turnuvası davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi