DİYARBAKIR–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  PFDK, 2’nci Lig Beyaz Grup’unda mücadele eden Amedspor kaptanı Mansur Çalar’a 7 maç sahalardan men ve 6 bin TL para cezası verirken, kulübe ise 20 TL para cezası kesti.

MA'nın haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2’nci Lig Beyaz Grup’unda mücadele eden Amedspor kaptanı Mansur Çalar’a 7 maç sahalardan men ve 6 bin TL para cezası verirken kulübe ise 20 TL para cezası verdi. Hafta sonu Diyarbakır Stadında oynanan Amedspor-Hekimoğlu Trabzon maçı sonrası PFDK’ye sevk edilen Amedspor kaptanı Mansur Çalar, "rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı" gerekçesiyle 5 resmi maçtan men ve 3 bin TL para cezası verildi. Çalar’ın "ihraç edildikten sonra rakip takım taraftarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi" gerekçesiyle 1 resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezası, cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 6 maçtan men ve 6 bin TL para cezası verildi. Cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynanmaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına karar verilmesi üzerine Çalar, 7 resmi müsabakadan men edildiği belirtildi.


KULÜBE 20 BİN TL CEZA


Öte yandan PFDK Amedspor’a  "saha olayları" gerekçesiyle 12.000 TL, "çirkin ve kötü" tezahürat" gerekçesiyle de 8.000 TL para cezası olmak üzere toplamda 20.000 TL para cezası verdi.


‘HAKSIZ CEZALAR’


Verilen cezalara ilişkin açıklama yapan Amedspor kulübü, haksız cezalar için girişimlerinin olacağının altını çizdi. Açıklamada, “Sporcumuz Mansur Çalar'ın ihraç sonrası oyundan nizami bir şekilde çıkarken çekilen görüntüleri savunma ekinde federasyona gönderilmesine ve maçta rakip takım taraftarının statta bulunmamasına rağmen Profesyonel Futbol Disipli Kurulu'nun sporcumuza "ihraç edildikten sonra rakip takım taraftarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi" gerekçesiyle 1 resmi müsabakadan men ve 3.000 TL para cezası" verilmesini spor kamuoyunun takdirine bırakırken haksız cezalar için de gerekli girişimlerimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz” denildi.
Editör: Haber Merkezi