ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Fenerbahçe Kulübü Ergenekon Davası’nın gerekçeli kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet'en Hilmi Türkay'in haberine göre; Fenerbahçe Kulübü, Ergenekon Davası’nın gerekçeli kararıyla ilgili açıklamada bulundu. İşte özeti: “ 3.5 yılı aşkın süredir Yargıtay’da bekleyen ‘3 Temmuz Şike Kumpası Beraat kararının’ artık bir gün dahi geciktirilmeden onanmasıdır. Unutulmamalıdır ki “Bir kişiye karşı yapılmış haksızlık, bütün insanlığa karşı yapılmış haksızlık demektir. Bu tarihi haksızlık 3 Temmuz’dan itibaren Türk sporuna hizmet eden, milyonlarca taraftarıyla Türkiye’nin en büyük spor kulübü ve sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe’ye yapılmıştır. Ve bir kez daha dile getirmek istiyoruz ki; Fenerbahçe’ye yapılan bu hukuksuzluklara tereddütle bakmak, ‘ama’ veya ‘fakat’larla ulaşılacak her değerlendirme Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik varlığına kasteden FETÖ’nün meşrulaştırılmasından başka artık hiçbir anlam taşımamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanı, yönetimi ve camiası; tam 8 yıldır hukuk mücadelesini sürdürmektedir. Fenerbahçe bu operasyonun ‘kumpas’ olduğunu ilk gün haykırdığı gibi üzerinden geçen 8 yılda da aynı inançla haykırmıştır ve haykırmaya devam edecektir. Karar bir kez daha tescillenmiştir. Şike yok, örgüt yok, delil yok. kumpas var!.”

Slimani 3 maç 3 gol
Fransa 1. Lig takımlarından Monaco’nun yeni transferi Islam Slimani, performansıyla dikkat çekiyor. 2018-19 sezonunu Fenerbahçe’de kiralık olarak geçiren ve kaçırdığı gollerle Sarı-Lacivertli taraftarlara adeta saç baş yoldurtan (ligde sadece 1 gol atmıştı) Cezayirli, Monaco’nun deplasmanda Strasbourg’la oynadığı maçta iki gol birden attı. Slimani, geçtiğimiz hafta Monaco’nun evinde Nimes’le oynadığı karşılaşmada ilk golünü kaydetmişti. 31 yaşındaki santrfor, Fransa ekibiyle çıktığı 2 maçta attığı ilk 4 şutunda 3 gole ulaşmış oldu. Ligin 4. haftası geride kalırken henüz galibiyet alamayan Monaco, 2 beraberlik 2 mağlubiyetle alt sıralarında yer alıyor.

Sol bek artık Dirar’ın
Fenerbahçe, yaz döneminde savunmanın soluna oyuncu alamadı. Sarı-Lacivertliler, uzun süre Aleksandar Kolarov’un peşinde koşmuş ancak bu transferden olumlu sonuç alamamıştı. İsmail Köybaşı, Granada takımına tranfer oldu. Genç Abdulcebrail Akbulut ise BŞB Erzurum’a kiralandı. Hasan Ali Kaldırım’ın sakatlığı ise devam ediyor. Bir süredir Ersun Yanal tarafından sol bekte denenen Dirar, başarı sağladı. Faslı oyuncu, Hasan Ali dönene kadar savunmada oynamaya devam edecek.
Editör: Haber Merkezi