HABER MERKEZİ- Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, Gaziantep FK'yi ağırlıyor.

Medical Park Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Suat Arslanboğa yönetiyor. Trabzonspor - Gaziantep FK canlı olarak beIN Sports'tan yayınlanıyor.

Trabzonspor, ısınma esnasında arka adalesinde gerilme hisseden Erce Kardeşler’in yerine Arda Akbulut'un kalede görev yapacağını açıkladı.

CANLI ANLATIM | Trabzonspor 3-0 Gaziantep FK 

63' DİREK DİBİNDEN! Sağ kanattan gelen ortaya ceza sahası içinde Caulker kafayı vurdu. Ertuğrul'un dokunduğu top yan direkten döndü. Daha sonra Edgar Ie kale dibinde topu son anda uzaklaştırdı.

61' DİREKTEN! Ceza sahası ön çizgisi üzerinden sağ çaprazdan Kitsiou vuruşunu yaptı, uzak köşeye doğru giden top yan direğe çarpıp dışarıya gitti.

57' Sağ kanattan kullanılan kornerde Maxim ortayı yaptı, ceza sahası içinde Djilobodji kafayı vurdu kaleci Arda topu kornere çeldi.

53' Sol çaprazdan ceza sahasına giren Maxim sağ ayağıyla yakın köşeye vuruşunu yaptı, top yan ağlarda kaldı.

49' Nwakaeme ceza sahası dışı sağ çaprazından ortayı yaptı, ceza sahası içinde Djaniny topu kontrol etmek isterken top auta çıktı.

46' Trabzon'da ikinci devre başladı.

45' İlk yarı tamamlandı.

45' Gaziantep FK'nin teknik direktörü Erol Bulut itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

45' GOL | Sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Djaniny, topu sol taraftaki Cornelius'a aktardı, Cornelius da sol ayağının içiyle vuruşunu yaparak sağ köşeden topu ağlara gönderdi.

42' GOL | Nwakaeme'nin sol kanattan ceza sahası yayı üzerine uzun gönderdiği topu o bölgede kontrol eden Djaniny, sol çaprazdan ceza alanına girip sol ayağının içiyle vuruşunu yaptı ve top uzak köşeden ağlarla buluştu.

33' Oğuz sağ kanattan ortayı yaptı, ceza sahası içinde Dicko kafayı vurdu fakat top yandan auta çıktı.

28' Trabzonspor penaltı bekledi, Karar devam. 

26' Ceza sahası içinde boşta kalan topa Abdülkadir Ömür vuruşunu yaptı, top savunmadan döndü.

18' GOL |   Sağ kanattan taç çizgisine yakın bölgeden kullanılan serbest vuruşta Abdülkadir Ömür sol ayağının içiyle vuruşunu yaptı, direkt olarak kaleye giden top kaleci Günay'ın üzerinden sol köşeden ağlarla buluştu.

12' Djaniny ceza sahası içi sol çaprazında şut açısı aradı fakat ayağına dolaşan top auta çıktı.

8' Maxim ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yaptı, savunmada Edgar Ie'ye çarpan top kornere gitti.

5' Gaziantep FK'de Dicko, hakeme 'alkış yaptığı' için sarı kart gördü.

3' YERDE KALDI! Dicko savunma arkasına sarkıp ceza sahasına girmek üzereyken Hugo ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı, oyun devam etti.

1' İlk düdük çaldı ve karşılaşma başladı.

İLK 11'LER

Trabzonspor: Arda, Dorukhan, Edgar, Hugo, Trondsen, Berat, Siopis, Abdülkadir Ömür, Djaniny, Nwakaeme, Cornelius

Gaziantep FK: Günay, Djilobodji, Tosca, Ertuğrul, Oğuz, Recep, Doğan, Maxim, Caulker, Kitsiou, Dicko.

Ligde 30 puanla lider durumda bulunan bordo-mavililer, Gaziantep FK karşısında kazanarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bırakmak istiyor.

Ligin ilk 12 haftasında 4 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlikle 15 puan toplayan kırmızı-siyahlı ekip, Trabzonspor'u yenerek 3 puan almayı hedefliyor.

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

Trabzonspor'da kart cezalısı Uğurcan Çakır ile sakatlıkları bulunan Bakasetas, Hüseyin Türkmen ve Koita forma giyemeyecek. Sakatlığı büyük ölçüde düzelen Hamsik'in de riske edilmesi beklenmiyor.

Gaziantep FK'da kart cezalısı Figueiredo ile sakatlıkları devam eden Kenan Özer, Borven ve Halil İbrahim Pehlivan Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek. Son antrenmanda sakatlanan Muhammet Demir'in durumu ise maç saatinde belli olacak

( Kaynak: Cumhuriyet )

Editör: Haber Merkezi