Spor Toto Süper Lig 'in 4. haftasındaki maçta Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 4-0 yendi. Bordo-mavili ekibe 3 puanı getiren golleri 3'üncü dakikada Onazi, 25 ve 45+3. dakikalarda Nwakaeme ile 90+2. dakikada Ekuban attı. Galatasaray 'da Belhanda maçın 30. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonuçla ligdeki 2. galibiyetini alan Trabzonspor puanını 7'ye çıkarttı. Bu sezon ilk mağlubiyetini alan Galatasaray ise 9 puanda kaldı.






KARAMAN’DAN 2 DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Galatasaray karşısında ligde son oynanan MKE Ankaragücü 11'inde iki değişiklik yaptı. Karaman, sakatlığı bulunan Toure’nin yerine stoperde Mustafa’ya, hücum hattında Abdülkadir Ömür'ün yerine ise yeni transferlerden Nwakaeme’ye ilk 11'de görev verdi. Sakatlıkları bulunan ve tedavileri devam eden Abdülkadir Ömür, Toure, Kamil Ahmet ve Burak Yılmaz ise kadroda yer almadı.

EKUBAN, AMİRİ VE ZEKİ İLK KEZ
Trabzonspor'da hafta içerisinde transferi gerçekleşen Ekuban, sezon öncesi hazırlık maçında sakatlanan ve iyileştikten sonra takıma dönen Amiri ile 1,5 sezon sonra tekrar takıma geri dönen Zeki Yavru, ilk kez Galatasaray maçıyla 21 kişilik kadroda yer aldı.

RODALLEGA TRABZONSPOR FORMASI İLE GALATASARAY'A KARŞI İLK KEZ 
Trabzonspor’un forvet oyuncusu Hugo Rodallega, Galatasaray ’a karşı ilk kez ilk 11’de forma şansı buldu. 2016-17 sezonunun devre arasında Trabzonspor’a transfer olan ve bu sezon teknik direktör Ünal Karaman’ın ilk üç maçta da 11’de görev verdiği forvet oyuncusu, bordo-mavililerde forma giydiği dönemde Galatasaray ile oynanan üç karşılaşmada sadece 9 dakika süre alırken, Süper Lig'in 4'üncü haftasında Galatasaray'a karşı bu kez ilk 11'de kendine yer buldu.

TERİM ALANYA 11'İNİ BOZMADI
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise ligin 3'üncü haftasında Aytemiz Alanyaspor karşısında 6-0'lık galibiyet elde eden kadroyu bozmadı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor müsabakalarında forma giyemeyen Garry Rodrigues, bu maçın kadrosunda yer alırken, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında sol ayak altında ağrı hisseden Maicon ise maça 11'de başladı.

NDIAYE, 222 GÜN SONRA
Galatasaray'ın İngiltere'nin Stoke City takımından kiraladığı eski oyuncusu Badou Ndiaye, 21 kişilik kadroda yer aldı. 222 gün sonra Galatasaray'ın kadrosunda yer alan Senegalli orta saha oyuncusunu, teknik direktör Fatih Terim ilk 11'de tercih etmedi.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM
Trabzonspor’un Galatasaray ile sahasında oynadığı maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Stadın tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi de futbolcuları tek tek tribüne çağırarak moral verdiler. Konuk ekibin taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak takımlarını yalnız bırakmadı.

TRABZONSPOR: 4 - GALATASARAY: 0 
STAT: Medical Park (Trabzon)
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Mustafa, Hosseini, Novak, Onazi (dk. 74 Kucka), Sosa, Olcay (dk. 78 Amiri), Yusuf, Nwakaeme, Rodallega (dk. 86 Ekuban)
GALATASARAYMuslera, Mariano, Maicon, Ahmet, Nagatomo, Fernando, Belhanda, Sinan (dk. 46 Ndiaye), Emre (dk. 80 Feghouli), Onyekuru (dk. 81 Rodrigues), Eren
GOLLER: Dk. 3 Onazi, dk. 25 ve 45+2 Nwakaeme, dk. 90+2 Ekuban
KIRMIZI KART: Dk. 30 Belhanda (G.Saray)
SARI KARTLAR : Novak, Yusuf ( Trabzonspor), Mariano (G.Saray)



Kaynak Cumhuriyet gazetesi


Editör: Haber Merkezi