Türkiye Kupası'nda 0-0'ın rövanşında Trabzonspor Ümraniyespor'a 3-1 mağlup olarak kupaya veda etti. Spor Toto 1. Lig ekibi Ümraniyespor, Fenerbahçe'den sonra Süper Lig'in bir başka devi Trabzonspor'u da yenerek, adını yarı finale yazdırdı.

Maçtan Notlar

Trabzonspor taraftarı takımını yalnız bırakmadı

Cumhuriyet'in haberine göre; Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor’a konuk olan Trabzonspor'da Bordo-Mavili taraftarla Fatih Terim Stadı'nda takımlarını yalnız bırakmadı. Mücadeleyi yaklaşık olarak 4 bin Trabzonspor taraftarı takip etti.

Trabzon as kadro ile sahada

Trabzonspor’da Teknik Direktör Ünal Karaman, Ümraniyespor karşısında as takımını sahaya sürdü. Bordo-mavililerde ilk maçta görev almayan Uğurcan Çakır, Rodallega, Sosa, Abdulkadir Parmak ve Novak bu akşam Ümraniyespor karşısında 11’de görev aldı.

Yusuf Yazıcı şoku

Müsabakanın 47. dakikasında sakatlanarak kenara gelen Yusuf Yazıcı, maça devam edemedi. Adele sakatlığı yaşayan Yusuf'un yerine oyuna Batuhan Artarslan girdi.

Maçtan dakikalar
19. dakikada gelişen Trabzonspor atağından Rodallega, Yusuf ile yaptığı duvar pasıyla ceza alanı içine girdi. Zor açıdan kaleyi düşünen Rodallega’nın şutu yan ağlarda kaldı.
21. dakikada Ümraniyespor’da Serkan’ın sert şutunu Hosseini kale çizgisi önünde kafasıyla uzaklaştırdı.
24. dakikada Yusuf Yazıcı’nın ters pasında sol çaprazda topla buluşan Nwakaeme’nin plase vuruşu az farkla auta gitti.
35. dakikada Yusuf’un pasıyla topla buluşan Nwakaeme, ceza alanı dışından yaptığı sert ve düzgün vuruşla takımını öne geçiren golü buldu: 0-1
42. dakikada Rodallega- Nwakaeme-Yusuf paslaşmasıyla Trabzonspor, rakip ceza alanına girdi. Yusuf’un şutunda kaleci Burak, topu kornere çeldi.
55. dakikada Ümraniyespor'un sol kanattan ceza sahasına yerden gönderdiği orta şut karışımı vuruş, Uğrucan'dan sektikten sonra Leandrinho'nun önünde kaldı. Leandrinho topu boş kaleye gönderdi: 1-1
65. dakikada Hosseini ile Atabey'in mücadelesinde, Hosseini topa elle müdahele etti. Hakem VAR incelemesi sonrasında penaltı kararı verdi. Penaltıyı Emircan Altıntaş penaltıtı gole çevirdi: 2-1
84. dakikada Nwakame'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Rodallega topu Ekuban'a gönderdi. Ekuban'ın boş kaleye vurdu ancak topu ağlarla buluşturamadı.
90+ 6. dakikada boş yakalanan Trabzonspor defansında Atabey Çiçek topu sürdükten sonra kaleci Uğrucan ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi: 3-1.

STAT: İstanbul Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Alper Ulusoy, Samet Çiçek, İbrahim Bozbey
ÜMRANİYESPOR: Burak Öğür, Alaaddin Okumuş, Merthan Açıl, Appindangoye, Yasir Subaşı, Serkan Göksu, Muhammed Gönülaçar, Leandrinho (dk. 85 T. Tekdal), Recep Aydın (dk. 90+9 G. Lale), Emircan Altıntaş (dk. 79 Vasilogiannis), Atabey Çiçek.
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa, Ekuban, Yusuf Yazıcı (dk. 48 B. Artarslan), Nwakaeme, Rodallega.
GOLLER: Dk. 55 Leandrinho, Dk. 66 E. Altıntaş (penaltı), dk. 90+6 A. Çiçek (Ümraniyespor); Dk.35 Nwakaeme (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: E. Altıntaş, M. Gönülaçar, B. Öğür, A. Okumuş (Ümraniyespor); Ekuban (Trabzonspor)
Editör: Haber Merkezi