SULAR ÇEKİLİNCE
Başlığın İngiliz yazar Sarah Moss’un romanıyla hiç alakası yok ve çekilen sular ülkemizin sularıdır!
Çekilmeyen bir su, özellikle hacimli bir kütle, yani deniz, göl ve okyanussa siz dibinde sadece balıkların oynaştığını zannedersiniz ve yüzeyi de mavi bir romantizmdir!
Suriye tezkeresi masaya geldiğinde müthiş bir romantizm hayali kuranlar, ülkedeki cami sayısı yetmiyormuş gibi “ Şam camisinde namaz kılmayı” ilahi bir emir olarak bize tebliğ etmişlerdi ve ibadet alanımızın genişlemesi biz müslümanlar için tarifi imkansız bir hazdı!
İşte o tezkereye herkes koşar adım “ evet “ demişti!
Şimdi bu mesele üzerinde bir birini yiyen düellocular dahil herkes ağızlarını şapırdatarak kıbleyi Suriye’ye çevirmişti!
Biz o bataklığı defalarca yazdık ve sivrisinekten başka bir şey üretmeyeceğini de!
Böyle söyledik diye ve bir savaşın bu ülkeyi açlığa, sefalete sürükleyeceğini söyleyince anında “ vatan haini “ ilan edildik ve yargılandık, tutuklandık, hala bu işte canı yanan insanın haddi hesabı yok ve kimi de cezaevlerinde gün sayıyor!
Şimdi sular çekildi ve denizin dibinde ki çöpler, çamurlar ve can çekişen balıklar gerçeği ile yüze vurunca, oyunun aktörleri ve o teskereye “ evet “ diyenlerin hepsi farklı kulvarlara ayrılarak biri birini yemeye başladı!
Böyledir ve hele ki çekilen sularda içinden çıkılmaz bir bataklık varsa yılanı, çıyanı, biri birinin sırtına basarak kurtulmaya çalışır!
Şu an ülkede acayip oyunlar bildiğimiz yöntemlere yenileri eklenerek almış başını gidiyor!
Devlet, işe düello üzerinden var, yoku oynuyor!
HDP Genel Merkezi önünde “ polis “ olduğu söylenen biri bir kadın milletvekiline “ seni çivilerim “ diye, zirve yapan demokrasimizin
tepesine adeta gül dikiyor!
Sonra Avrupa parlamentosu hukuksuz kararlardan dolayı “ artık Türkiye ile işimiz yok” diyor!
Diyor da ne?
Kimin umurunda?
Çünkü sular çekildi ve o mavi romantizmin yerinde çöp ve bataklıktan başka bir şey yok!
Hal böyle olunca, hayatımız gladyatörlerin arenasında ki düelloya evrildi!
Üstelik aynı karındaşlar biri birine kılıç sallıyor!