Tahir Elçi'nin vurulmasının ardından 136 hafta geçti.





Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, 28 Kasım 2016’da Sur’da çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin üzerinden 136. hafta geçti. Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı açıtlamada etkili soruşturma yürütülmesini ve Elçi’nin faillerinin bulunmasını istedi.

Dosyada bir ilerleme olmadığına dikkat çeken Batı, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunarak "Soruşturma dosyasına sunduğumuz yüzlerce dilekçelerimizde belirttiğimiz gibi Tahir Elçi'nin failleri nerede, failler neden bulunmuyor" diye sordu.

Tahir Elçi’nin katledilişinin 136. haftasında Adliye Sarayı önünde toplanan Diyarbakır Barosu adına Baro Genel Sekreteri Avukat Mahsum Batı konuştu.

Av. Mahsum Batı şunları söyledi:

"Dosyada bir ilerleme henüz yok. dosyada maddi delil anlamında bir gelişme olmadığı gibi bu soruşturma dosyasını bu cinayeti aydınlatma yönünde bir siyasi iradenin de olmadığını görüyoruz. daha önce seslendiğimiz gibi yine buradan soruşturma makamlarına, Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına yani bu işi çözmekle mükellef olanlara bir kez daha sesleniyoruz. Soruşturma dosyasına sunduğumuz yüzlerce dilekçelerimizde belirttiğimiz gibi Tahir Elçi'nin failleri nerede, failler neden bulunmuyor. Tahir Elçi'nin faillerini bulup yargıya teslim edin. buradan soruşturma dosyasına sunduğumuz bu talepleri sizler aracılığıyla kamuoyuna ve yetkili makamlara bir daha iletiyoruz.

Sevgili Basın mensupları, biz Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi'nin sevenleri, dostları, arkadaşları olarak bu soruşturma dosyasının peşini bırakmayacağımızı defaatle söyledik. yine buradan yineliyoruz Tahir ELÇİ'nin failleri bulunu yargı önüne çıkarılıncaya kadar ve hak ettikleri cezayı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir." diye konuştu. kaynak artı gerçek

Editör: Haber Merkezi