Kendisine tecavüz eden Nurettin Gider'i özsavunmasını kullanarak öldüren Nevin Yıldırım'a verilen ömür boyu hapis cezasını bozarken, kadınlar dayanışma amacıyla sanal medyada "#BenDeNEVİN" etiketi ile eylem gerçekleştirdi. 

Tarihte bugünde gerçekleşen diğer önemli olaylar şöyle:

2002: Türkiye'de Yeni Medeni Kanun yürürlüğe girdi

2005: ABD'li politikacı Shirley Anita Chislom, 1968'de ABD Kongresi'ne seçilen ilk siyahi kadın olan ve 1972'de ABD Başkanlık Seçimleri'nde aday olan Shirley, 1 Ocak 2005'te yaşamını yitirdi. 

2007: ABD'li feminist yazar Tillie Lerner Olsen, bugün yaşamını yitirdi. Birçok sektörde çalışan Tillie, sendika organizatörü ve siyasi bir aktivistti. Tillie, ilk romanı "Yonnondio'yu 1934'te yazmaya başladı. 

2014: Akademi Ödülü ve yardımcı kadın oyuncu ödüllerine layık görülen Juanita Moore, 1 Ocak 2014'te yaşamını yitirdi. Juanita, 1939 yapımı "Rüzgar gibi geçti" filmi ile Oscar ödülü kazanmıştı. 

2019: Tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi, (90) sindirim sistemindeki bir rahatsızlıktan dolayı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Tören yapılmasını istemeyen Gülriz'in cenazesi, vasiyeti üzerine eşi Engin Cezzar'ın yanında toprağa verildi.

2021: Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) artan kadın katliamlarına ilişkin Ağustos 2020’den itibaren dile getirdiği taleplerini yineledi ve cins kırımını durdurmak için Meclis’i göreve çağırdı.

( Kaynak: JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi