HABER MERKEZİ- Ankara Kadın Platformu, Sûr, Nısêbîn, Cizîr ve Silopî’deki sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan yıkıma dikkat çekmek için 26 Aralık 2015’te insan zinciri oluşturdu.

Ankara Kadın Platformu üyeleri, Sûr, Nisêbîn, Cizîr ve Silopî’deki sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan yıkıma dikkat çekmek için insan zinciri oluşturarak, el ele Kuğulu Park’tan Konur Sokak’a kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yüzlerce kadın eylemde, yıkımı gözler önüne seren fotoğrafları boynuna asarken, yolu da trafiğe kapattı.

Tarihte bugün yaşanan kimi gelişmeler şöyle:

1876: Anarşizm ve kadınların kurtuluşu için mücadele eden Virginia Bolten, kimi göre Arjantin’in San Luis’de, kimilerine göre San Juan’da dünyaya geldi. 

1898: Marie Curie ve Pierre Curie, radyumu keşfettiklerini ilan etti. Ardından Marie ve Pierre’e 1903’te bu buluşları nedeniyle Nobel Fizik Ödülü verildi.

2009: Sosyalist Feminist Kolektif (SFK) üyesi kadınlar tarafından ilk kez takas pazarı kuruldu. Çok sayıda kadının ilgi gösterdiği pazara ilişkin SFK yaptığı açıklamada, “Havalar soğudu. Yazlıklar ve kışlıklar yer değiştirdi. Bu arada yeni ihtiyaçlar ve artık ‘Bunu da hiç giymiyorum’lar, ‘Bunu da hiç kullanmıyorum’lar ortaya çıktı. İşte biz de tam bu aşamada paranın sözünün geçmediği ama ihtiyaçlarımızın giderileceği bir dayanışma panayırı yapalım dedik” dedi.

2019: Diyarbakır’da 22 Aralık’ta düzenlediği resepsiyonda çok sayıda siyasi parti, kurum ve sivil toplum örgütü bileşenleri ile bir araya gelen Birleşik Kürt Kadın Platformu, gerçekleştirdiği tartışmaların ardından sonuç bildirgesini yayınladı.

( Kaynak:JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi