Galler Prensesi Diana (Diana Frances) 31 Ağustos 1997 tarihinde bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Prens Charles’ın ilk eşi olarak tanınan Diana, BBC’ye verdiği ve tüm zamanların en ayrıntılı-açık konuşmasını yaptığı röportajdan sonra Kraliçe Elizabeth ve başbakanın talebiyle 1996’da Prens Charles’tan boşandı. Boşandıktan sonra “evlenmesi durumunda prenseslik unvanının kendisinden alınacağı” şart koşulan Diana, geçirdiği bir trafik kazası sonucu 31 Ağustos 1997’de Paris’te hayatını kaybetti.

Diana’nın ölümü, kesin olarak kanıtlanmamış olsa da “suikast” olarak da değerlendiriliyor.

Tarihte öne çıkan diğer önemli olaylar şöyle:

1869: İrlandalı doğa bilimci, astronom, mikroskopist, yazar ve sanatçı olan Mary Ward, kuzenleri tarafından yapılan buharlı arabanın altında kalarak yaşamını yitirdi. Ayrıca Mary, motorlu araç tarafından öldürüldüğü bilinen ilk kişidir.

1970: Tarihte bir ilk olarak feminist bir kadın Time dergisine kapak oldu. Kate Millett doktora tezi olarak yazdığı Cinsel Politika kitabı dolayısıyla Time dergisinin 31 Ağustos 1970 tarihli sayısının kapağında yer aldı.

2013:  İran’da Merziye Afham, Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü görevine geldi. Merziye, İran’ın ilk kadın sözcüsü oldu.

2015: Batı Sahra halkının sesi olarak bilinen sanatçı Mariem Hassan, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 57 yaşında hayatını kaybetti.

2019: İklim aktivisti Greta Thunberg, BM İklim Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği New York’ta ABD’li öğrencilerle “Fridays For Future” eylemini yaptı

Editör: Haber Merkezi