ANKARA - Diyarbakır’da prömiyerini yapan "Qesra Balindeyên Xemgîn” tiyatro oyunu, 28 Ekim ile 3 Kasım tarihleri arasında 4 kentte sahne alacak. 

Theater Antract Prodüksiyonu ve BAN Theater öncülüğünde Behtiyar Elî’nin romanından uyarlanan "Qesra Balindeyên Xemgîn” (Hüzünlü Kuşlar Kasrı) tiyatro oyunu, Diyarbakır’da 21 Ekim’de gerçekleştirilen prömiyer gösteriminin ardından 4 kentte sahnelenecek. Kürtçe anlatım biçimlerinin ve dilin güzelliğinin izlerini süren oyun, geleneksel Kürt anlatım tekniklerini, çağdaş sanatın anlatım biçimlerine yaklaştırarak ve evrensel bir dile dönüştürerek sergileniyor. “Bizi biz yapan şey nedir?” sorusu sorulan oyunda, performansçılar anlatmak ve daha çok anlamak için, bedenlerinde bir yolculuğa çıkıyor, kendi bedenlerinin hafızasını da zorluyor. 

Şırnak başta olmak üzere birçok kentte doğaya dönük saldırılara dikkat çekilen oyun, 28 Ekim’de Van'da, 30 Ekim’de Ankara Aralık Sahne’de, 1 Kasım’da İzmir Nazım Kültür Merkezi’nde, 3 Kasım’da İstanbul Moda Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşacak. 

Editör: Haber Merkezi