TÜSİAD’la görüşen İnce, ekonomi politikasını eleştirdi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün TÜSİAD’ı ziyaret etti. Toplantı öncesi TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve İnce basın mensuplarına açıklama yaptı. Bilecik, seçim öncesi toplumda esas konuşulan konunun ekonomi olduğunu, adayların odak noktasının ekonomi olması gerektiğini ifade ederken, İnce ise ekonomide yangın olduğunu söyledi.



‘Faiz emirle düşmez’

Ziyaret sırasında konuşan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bu seçim öncesinde Türkiye’nin ilkleri yaşadığını belirterek, “İlk kez soğan doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçmişse yangın var demektir. Polisiye tedbirlerle dolar düşmez. ‘Emrediyorum faiz düşsün’ deyince, ideolojik saplantılarla faiz düşmez. Türkiye’nin ekonomisi kırılgan, ciddi problemleri var. Bu problemleri çözmeye başlarsak nereden başlayacağız? Herkes bilsin ki demokrasiden başlayacağız” dedi.

‘Çözüm demokraside’

İnce, “Demokrasisi düzgün işlemeyen, hukuk devleti olmayan, mahkemeleri bağımsız olmayan bir Türkiye güven veremez. Yerli yatırımcıya da yabancı yatırımcıya da güven veremez” dedi. TÜSİAD Başkanı Bilecik ise, “Şu anki ana gündemimiz olan seçimlere odaklanmış bulunmaktayız. Toplum, sokak, vatandaşlar; esas konuşulan nokta da ekonominin ta kendisi” diye konuştu.

‘Ruh sağlığı iyi değil’

Öte yandan Muharrem İnce, tüm Türkiye’ye hitaben kaleme aldığı mektubunu, Twitter hesabından paylaştı. İnce, “Benim çılgın projem huzur” derken, katıldığı bir Tv programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “15 yıl önce evlerimizde fırın, buzdolabı mı vardı?” sözlerine yanıt verdi. İnce, “Erdoğan’ın ruh hali iyi değil bunları söylüyorsa doktora gitmesi lazım. Çalı çırpı toplayıp ateş mi yakıyorduk? Erdoğan yoruldu ve bu ruh hali ülkeyi yönetemez” dedi.

Reytingde de çakılıyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aynı akşam farklı kanallarda canlı yayındaydı… Üç liderin teyting sonuçları geldi… İşte Cumhur İttifakı’nın moralini bozacak reyting sonuçları. Buna göre Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Liderler Fox’ta programı reytinglerde 4. sırada yer aldı. Bahçeli’nin ATV Özel yayınında katıldığı program 32’nci olabildi. Başbakan Yıldırım’ın TRT HABER’de katıldığı program ise en diplerde 45. sırada yer aldı. HDP ise medya ambargosu nedeniyle programlarda yer almıyor.



‘Onurluysa istifa etsin’

Twitter’dan Muharrem İnce aleyhine tweet atan Danıştay Üyesi Aysel Demirel’e istifa çağrısını yineleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “İstifa etmemekte kararlı. Ama ben de ona ‘sen onursuz birisin’ deme kararlılığındayım” dedi. Demirel, Twitter hesabından, “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır, bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız” diye yazmıştı.

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi