YARGI PAKETİ

Kendileri buna “ yargı reformu” diyor! Meclis’te çoğunlukları var ve tüm yetkileri elinde bulunduran bir Başkan var ve o Başkan hangi işareti verirse çoğunluk tek kalem altına imza atıyor ve bunun adına demokrasi diyoruz!

Sonra yasa geçiyor ama içinde Anayasayı tanımak yok, İnsan hakları mahkemelerini tanımak, takmak yok ve kararlarına asla yanaşmak yok!

Çıkarılan ve adına “ reform” denilen aldatmacayı neresinden tutarsanız tutun, tek kapıya, yani kendileri gibi düşünenlere çıkıyor!

Farklı kimlik ve düşüncelere ait hiç bir şey yok ve bunun en büyü kanıtı yıllardır içeride tutulan muhalifler ve bu muhaliflerin hiç biri eline silah almamış, kırmamış, dökmemiş ve sadece fikirlerini söylemiş, dahası onların vermeye çalıştığı ev ödevini yanlışlarından dolayı red etmişler!

İşte bunun karşılığı yıllarca hapis ve hiç bir yargı paketinin yanına yanaşmadığı bir faşist anlayış!

Herkese eşit uygulanmayan hiç bir yasanın adalet terazisinde karşılığı yoktur ve bu anlayışla toplumsal anlaşmazlıkları daha derin sorunlara yuvarlarsınız ve nitekim bu güne kadar olan da budur!

Özellikle bu tür yasalar hazırlanırken, kendilerinden başka hiç bir düşünceye olumlu yönden denk gelmesin diye her tarafı kırpılarak piyasaya sunuluyor! Hal böyle olunca yapılan işin toplumsal karşılığını beklemek hamlık olur!

Aslında tüm bunlar yeni bir düzene ayar çekme provalarıdır!

İçinde insanın olmadığı, düşüncenin en büyük öcü olarak görüldüğü ve aykırı seslere tahammülsüzlüğün olduğu bu tür göz boyamalar var olan sancıları daha da artıracaktır!

Dünyadan kopan ve koptukça da mesafeyi açan bir ülkede zihinlerdeki çağdışılığa bir çözüm bulamadığınız sürece bu tür sözde reformlar sadece yapanı ve kendisi gibi düşüneni kandırır; gerisi sorunun en büyük parçası olarak ortada görünür ve sen asıl o soruna eğilmediğin sürece baş ağrısından kurtulamazsın! Kurtulamadığın baş ağrısını sürekli aldatmaca reformlarla tedaviye kalkarsan, gün gelir çıldırma noktasına gelirsin ve başını vurduğun her duvar üstüne gelir!