İZMİR - Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube tarafından 199'uncu haftasında devam eden oturma eyleminde, KHK'ların hukuksuz olduğu ve emekçilerin işlerine geri dönmesi gerektiği belirtildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçileri için başlattığı oturma eyleminin 199’uncu haftasında Karşıyaka İskelesi karşısında sürdürdü. “İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz” ve “Oturma eylemimiz 197'inci haftasında” pankartlarının açıldığı açıklamada sık sık “Hak, hukuk, adalet”, “İşimizi geri alacağız” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, KHK ile işlerinden ihraç edilen emekçilerin durumlarının akla, vicdana ve hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Emekçilerin toplumda cadı avına çevrilen algı operasyonlarına maruz bırakılmalarının hukuksuz olduğunu belirten Beyazadam, "Ekonomik krizin bir silindir gibi üzerinden geçtiği bu toplum daha iyisini hak ediyor. Kimi çevrelerce toplumu zayıf gören, iradesiz gören, hakkını arayamayacak kadar aciz gören tüm anlayışlar büyük bir yanılgı içerisindeler. Temel tüketim maddelerindeki ve elektrik, doğal gazdaki artışın mutfaklara ateş düşürdüğünü her platformda anlatıyoruz. Gelinen noktada esnafın, işçinin, kamu emekçisinin hasılı halkın tenceresinde kaynatacağı tek şey umududur" dedi.

'BEDELİ EMEKÇİLER ÖDEMESİN'

Halkın sesine kulaklarını tıkayanlara ses olacaklarını söyleyen Beyazadam, şu ifadeleri kullandı: "Yitirilmek istenen umutları yeşertecek toprak olacağız. Bu krizin sebebi emekçiler değildir ve bedelini de emekçiler ödemesin diyoruz. Ortada ödenecek bir bedel varsa o bedeli zenginler ödesin. Bir avuç azınlığın tahakkümünü kabul etmiyoruz. Toplumsal barışa, birlikteliğe, ortak akla ve sol duyuya bu denli ihtiyaç duyduğumuz bir ortamda çağrımız her zaman dile döktüğümüz gibidir: Adına OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu dediğiniz yapıyı derhal lağvedin. Aldığı tüm ret kararlarını iptal edin. Arkadaşlarımızı bir an önce işlerine iade edin."

Ardından oturma eylemine geçen kitle, bir süre sloganlarla oturma eylemini sürdürdü. (MA)

Editör: Haber Merkezi