ERZURUM - Kar nedeniyle bir aydır yolları kapalı olan Tekman’ın Seyhu mezrasında yurttaşlar, hayvanlarını beslemek için kızakla ot taşıyor. 

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Kursu Mahallesi Seyhu (Şêxo) mezrasında yollar, kar yağışı nedeniyle 1 Mart’tan bu yana kapalı. 7 hanenin bulunduğu mezrada yaşayan yurttaşlar, hayvanlarını beslemek için 2 buçuk kilometre uzaklıktan bulunan Koma İso Mahallesi’nde aldıkları hayvan yemini, kızaklarla mezraya ulaştırıyor. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Tekman’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkan adayları seçimi kazanmasına rağmen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan ihraç gerekçe gösterilerek AKP’li adaya mazbata verilmişti. Tekman Belediyesi’ne yolun açılması için birçok kez başvuruda bulunduklarını fakat herhangi bir çalışma başlatılmadığını belirten mahalle sakini Şiyar Büyük, kendilerine yaşatılan mağduriyetlerin siyasi olduğunu belirtti.

‘SÜREKLİ GEÇİŞTİRİYORLAR’

Belediyenin kendilerini cezalandırdığını söyleyen Büyük, “30 gündür mahallemizin yolu kapalı. HDP Tekman Belediyesi Meclis üyelerine durumu anlattık. Kendileri de belediye ile görüştü fakat yine de yolu açmadılar. Yolları açmamak için adam akılı bir gerekçe bile bulamıyorlar. Tekman’da iktidar partisine oy vermeyen mahallelerin yolunu açmıyorlar. Bir nevi halktan öç almaya çalışıyorlar. Bu, halkı cezalandırma yöntemidir. Biz, sürekli belediyenin bu cezalandırma yöntemleri ile karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

‘HAYVANLARIN ÖLMESİ AN MESELESİ’

Hayvanlarının artık açlıktan ölmek üzere olduğunu söyleyen Büyük, “Hayvanlar beslemek için her gün 2 kez 2,5 kilometre uzaklıktan bulunan Koma İso Mahallesi’nde hayvan yemini, kızakla mezraya getiriyoruz. Bir aydır bu şekilde eziyet çekiyoruz. Hayvanlar açıktan ölecek diye çok korkuyoruz. Bunu bize yaşatmalarına hakları yok. Derhal yollarımızın açılmasını istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi