HDP’den sonra CHP hedefte. Fezlekeler sıralandı; Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun dosyası en üstte… Tükendikçe saldırganlık artıyor, daha da artacak… Önce şunu söyleyelim; aslında CHP kendi eliyle ördü bu süreci. İçinden çıkma çabası gösterse de Erdoğan’ın eline bu kozların geçmesinde CHP’nin büyük sorumluluğu var. O dönem tarihi bir hata yaptı. 

Kılıçdaroğlu ve CHP şimdi destek sunduğu, o çıkmasını sağladığı yasayla boğulmak isteniyor. Erdoğan ipi sıktıkça sıkıyor.

AKP o yasayı CHP’nin desteğiyle TBMM’den geçirmiş ve arkasından HDP’ye karşı bir hücum başlatmıştı. Talimatlar veriliyor, yargı gereğini zaman yitirmeden yapıyordu. Dokunulmazlıkların kaldırılması sonrasında HDP’lilerin fezlekeleri sıralandı, dosyalar dizildi. Eller kalktı indi, milletvekilliği düşürülen HDP’liler hapse gönderildi. HDP Eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, diğer milletvekilleri onlarca yıl cezalara çarptırıldılar. Şimdi sayısını bile bilmiyoruz içerideki HDP’li milletvekillerinin. HDP’nin ne belediye eş başkanları ne il ve ilçe başkanları ne belediye meclis üyeleri ne de politik temsilcileri bırakıldı. HDP büyük bir saldırı dalgası altında kaldı. Yıllardır sürmekte olan bir saldırı dalgası… Başka bir parti olsaydı şimdiye kadar çok farklı sonuçların yaşanacağı bir durum… HDP direndi. Kürt halkı ve Türkiye’nin her dilden ve her inançtan demokratik güçleri direndi.

Makalenin Devamını tıkla....

https://www.otekileringundemi.com/hdpden-sonra-sira-chpde-mi-makale,62753.html

Editör: Haber Merkezi