HDP'ye saldırıda yeni boyut...

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer F. Gergerliğlu, bir haber portalındaki, hakkında kovuşturma olmayan ve hala yayında olan bir haberi retiwit ettiği için, tabii ki siyasi bir kararla AKP ve MHP istedi diye jet hızıyla cezalandırıldı ve halkın iradesi yok sayılarak milletvekilliği düşürüldü. Anayasa Mahkemesi bile beklenmedi. Yeni bir CHP milletvekili Enis Berberoğlu vakası ile karşı karşıyayız.

90 bin oy alarak vekil seçilen hak savunucusu Gergerlioğlu AKP-MHP tarafindan hedef haline getirildi ve haksız bir kararla vekilliği gasp edildi. Faşizan gelişmelerin yaşandığı günler içindeyiz ve giderek karanlık bir sürece sürükleniyor Türkiye... Geçerlioğlu'nun yanında olmalıyız.

Gergerlioğlu'nun vekilliğinin AKP-MHP eliyle TBMM Genel Kurulu'nda düşürülmesiyle, Türkiye tarihine bir kara leke daha eklendi. Bu gelişme, hukuksuzluğun tescili ve halk iradesine yeni bir darbedir.

Aynı gün HDP hakkında kapatılma iddianamesi hazırlandı. Faşizan saldırılar artarak sürüyor. Fezlekeler sıraya konuldu... Bilindiği gibi HDP'nin binlerce milletvekili, eski milletvekili, belediye es başkanı, meclis üyesi, üyesi hapse dolduruldu. Belediyelere kayyum atandı. Ancak mücadele durdurulmadı. HDP'ye vurarak muhalefete gözdağı verme hesabı da sökmemeli. Muhalefet bu hukuksuzluk karşısında "ama"sız tutum almalı, AKP-MHP yönetimine karşı harekete geçmelidir.

Yine, yapılması gereken Türkiye'nin demokrasi, barış ve emek güçlerinin bu faşizan saldırılar karşısında mücadele etmesidir. Herkes bulunduğu alanda hızla tavır alabilirse bir karşılık bulacaktır.

Hep birlikte mücadele ve dayanışma ile bu saldırılar durdurulabilir.

Editör: Haber Merkezi